5 antioxidánsban gazdag étel, amely meggátolja az öregedést

Ha bőrfiatalításról esik szó, nem kell azonnal komoly műtéti beavatkozásokra gondolnunk, öregedésgátlás gyanánt fogyasszunk inkább antioxidánsokban gazdag ételeket!

Mandula

A pirított mandula egy kiváló, alacsony kalóriás snack. Tele van E-vitaminnal, az egyik legfontosabb vitaminnal, amely széppé varázsolja a bőrt, a körmöket és a hajat. Számtalan ételben megtalálható, ám a mandulában fordul elő a legnagyobb mennyiségben ez az antioxidáns. Javítja a bőr kollagéntermelését és fakítja az öregedéssel járó bőrhibákat.

Paradicsom

A paradicsom kiváló tulajdonsága, hogy sakkban tartja a ráncokat. Likopint tartalmaz, amely mindenféle piros színű zöldségben és gyümölcsben megtalálható. Ez a szuper antioxidáns finomítja a bőr szerkezetét és serkenti a kollagén termelését. Emellett csökkenti a ráncosodásért felelős DNS-károsodást, valamint a sejtek regenerálódását is segíti.

Fotók: kitchenplatter.com, birneysmiraclefarmmarket.wordpress.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!