Egészség

Hogyan fogjuk kibírni? Akár 2022-ig is szükség lehet a társadalmi távolságtartásra

A járványügyi szakemberek szerint a koronavírus terjedését csak így lehetne megakadályozni.

A végét várja mindenki

Az utóbbi hetekben egy kérdés tartja lázban a világot: mikor lesz már vége a koronavírus-járványnak és az amiatt hozott korlátozó intézkedéseknek? Az emberek - éljenek bárhol és dolgozzanak bármit - egyre türelmetlenebbek, válaszokat akarnak arra, mikor térhet vissza az életük a régi kerékvágásba. A szakemberek éppen ezért folyamatosan vizsgálják a járvány természetét, de egyelőre nem a legoptimálosabb képet festik arról, mi vár ránk az elkövetkezendő időszakban. A Science című folyóiratban megjelent tanulmányában az amerikai Harvard Egyetem egyik tudóscsoportja modellezte a koronavírus-járványt, ez alapján pedig akár 2022-ig is szükség lehet a társadalmi távolságtartásra.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Egészség
Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...