Egészség

Te is gyakran tapasztalod magadon ezt a tünetet éjszaka, lefekvés után? Ha igen, akkor van számodra egy rossz hírünk

Az orvos szerint ha alvás közben arra ébredsz, hogy meg kell látogatnod a mellékhelyiséget, és ez nem egyszer fordul elő egy éjszaka, ahogyan az sem, hogy szomjúság fojtogat, akkor lehet, hogy egy komoly betegség áll a háttérben.

2-es típusú cukorbetegség

A 2-es típusú diabétesz a szakértők szerint akkor lép fel, amikor a hasnyálmirigyben található béta sejtek termelnek ugyan inzulint, de az képtelen kifejteni a hatását, mivel a sejtek érzéketlenek vele szemben. Kialakulásának főbb okai közé sorolható például az elhízás, a magas vérnyomás vagy éppen a genetikai hajlam, és ahogyan azt a cukorbetegkozpont.hu is írja, azok, akik már diagnosztizált inzulinrezisztenciások, azoknál nagyobb valószínűséggel alakul ki később 2-es típusú cukorbetegség. A tünetek sokáig nem is jelentkeznek és észrevétlenek maradnak, sokszor előfordulhat az is, hogy a kórt már csak a szövődmények megjelenésekor diagnosztizálják, ám ahogyan azt a Mirror is írja, vannak bizonyos jelek, amelyekre nem árt odafigyelnünk és észrevennünk, főleg azokat, amelyek lefekvéskor vagy utána jelentkeznek az éjszaka folyamán.

Lapozz a részletekért!

Oldalak

Egészség
Sztárok
Visszafogott, elegáns, mégis sikkes és nagyon csinos – talán ezekkel a szavakkal lehetne a leginkább jellemezni Ránija királyné meseszép kék ruháját, ami természetesen remekül állt a jordán király...
Fashion&Beauty
Elsőre úgy tűnhet, hogy Katalin hercegné kedvenc frizuráját bonyolult elkészíteni, azonban egy meglepően egyszerű praktikának köszönhetően pillanatok alatt megvalósíthatod te is – ráadásul nem is...
Lifestyle
Ha felismered az elrejtett állatot ebben az új optikai illúzióban, az azt jelenti, hogy egy született vezető vagy, különösen a munka terén.