Egészség

Újabb járvány fenyegeti Magyarországot, ezúttal a gyermekek vannak veszélyben - a legkisebbek akár lélegeztetőgépre is kerülhetnek

Szakértők szerint idén jóval intenzívebb lesz Magyarországon az RSV, azaz az óriássejtes légúti vírus terjedése.

A németeknél már aggasztó a helyzet

Idén a szokásosnál jóval erősebb lesz hazánkban az RSV, azaz az óriássejtes légúti vírus terjedése - derül ki az RTL Híradójának tudósításából (a témával kapcsolatos korábbi cikkünket itt olvashatod.) A vírus egyébként nemcsak idehaza, de Németországban is komoly kihívás elé állítja az orvosokat, a gyerekosztályokon uralkodó helyzetet nemrég nyugtalanítónak nevezte a német egészségügyi miniszter. Az egyik kórház vezető orvosa elárulta: az RSV vírus minden évben felüti a fejét, ugyanakkor nem emlékszik rá, hogy bármelyik esztendőben az ideihez hasonló méretű hullám alakult volna ki. Bizonyos klinikákon már nem is tudnak több gyermeket fogadni - közölte az RTL Híradója.

Az elmúlt évek távolságtartása és maszkhordása miatt idén Magyarországon is intenzívebb járványra számít a Házi Gyermekorvosok Egyesülete. Havasi Katalin, a szervezet elnöke elmondta: a helyzet számukra is ijesztő. "Látva a németországi helyzetet, illetve Franciaországban is az emelkedő esetszámokat, arra számíthatunk, hogy ez hozzánk is ide fog érni, és várható, hogy nálunk is nőni fog az esetszám" - fogalmazott a szakember.

Lapozz, még nem értél a cikk végére!

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Hidratálni nem csak kánikula idején fontos. Egy gyors teszttel te is kiderítheted, hogy áll a szervezeted vízkészlete.
Fashion&Beauty
A Y2K divat, más néven a "Z generációs" divat az utóbbi években egyre népszerűbb lett.
Utazás
Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében - közölte kedden este a román Országos Földtani Intézet (INFP).