13 jel, hogy vashiányod van

A vashiány az egyik leggyakoribb táplálkozási hiányból fakadó betegség. A nők sokkal jobban veszélyeztetettebbek, mint a férfiak. A vas fontos szerepet játszik a hemoglobin termelésében, ami egy olyan hormon, amely segíti a vörösvértesteknek az oxigénszállítást az egész testeden keresztül. Ha a következő tüneteket észleled magadon, akkor mindenképp fordulj orvoshoz!

1. Fáradtság

Ez a leggyakoribb tünet. Sok nő azért nem fordul orvoshoz, mert hozzászoktak a mindennapokban ahhoz, hogy a pörgős életük miatt rendszeresen fáradtak. A vashiány miatt kevesebb oxigén jut el a szövetekhez, ami a szervezetet fontos energiáktól fossza meg. Ha a „normál” fáradtság mellett gyengének, ingerlékenynek érzed magad, vagy nehezen tudsz fókuszálni a dolgokra, akkor mindenképp keresd fel az orvosod!

2. Görcsös menstruáció

Ha minden hónapban elviselhetetlen görcsökkel jár a menstruációd, az lehet, hogy a vashiány miatt van. Ez idő alatt túl sok vért veszítesz, aminek csak a felét pótolja a szervezet, majd a következő hónapban ez újra ismétlődik. Ha több mint két óránként kell cserélned a tamponod, akkor baj van.

Fotó: mirror.co.uk

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Sztárok
A herceg 8 év együttjárás után tette fel a nagy kérdést Katalinnak, de kiderült, hogy miért várakoztatta ennyi ideig szerelmét.
Lifestyle
Az Oroszlán fokozottan figyeljen oda az egészségére. Napi horoszkóp!
Sztárok
A Bad Boys univerzum gyakorlatilag neki köszönheti a legkultikusabb jelenetét, amikor Will Smith és Martin Lawrence rommá szívatja az ajtóban állva.