Saját készítésű vagy bolti ajándék? - Segítünk a döntésben

Nem tudod, mivel kedveskedj szeretteidnek idén karácsonykor? Igazán személyes ajándékokat szeretnél adni, de fogalmad sincs, hogy vásárolj, vagy inkább ügyeskedj valamit? Segítünk dönteni!

Ha a boltira esküszöl
A hagyományos módja a modern kori karácsonyozásnak, hogy mindenkinek veszel valamit, aminek úgy gondolod, hogy örülne. Azonban ez azzal jár, hogy az üzletekben zsúfolódni, és tolakodni kényszerülsz, így jobb, ha minél előbb elkezded a bevásárló körutad. Ha jól ismered az illetőt, nem lesz nehéz olyasmit találni neki, aminek örülni fog, viszont ha konkrét ötlettel indulsz el, még inkább megkönnyíted a saját dolgodat. Írj listát, és tudatosan járd a boltokat. Ha mégis akad olyan, akinek a „majd meglátok valamit, ami hozzá illik” elve szerint akarsz vásárolni, akkor ne hagyd az utolsó napokra! Egyrészt a jó dolgokat hamar elkapkodják, másrészt feszült és ideges leszel, ha a legnagyobb tömegben kell nézelődnöd.

Tippek a vásárláshoz
A vásárlásnak megvan a maga rituáléja, és ha barátnőddel, tesóddal, anyukáddal kerekedtek fel, sokkal jobb élmény lesz, mintha egyedül mászkálnál órákon át. Jó, ha van, aki segít a válogatásban, a döntésben és valljuk be, a cipekedésben is. Ha abszolút ötleted nincs valakinek, mert nem ismered még annyira, jó ötlet, ha ajándékutalványt veszel neki. A könyvutalvány mindig hasznos, de ha tudod, hol szokott ruhát vásárolni, vagy bármi mást, akkor abba az üzletbe szóló ajándékkártyával lepd meg. Így adsz is valamit, de mellette rábízod, hogy olyan dolgot vegyen magának, amit tényleg szeretne.

Ha magad készíted el
Sokak szerint a karácsony már nem is arról szól, amiről eredetileg kellene: a szeretet és a család háttérbe szorult és helyét az anyagiasság vette át. Egyre többen gondolkodnak a vásárlás helyett az ajándékgyártásban. Ha jó a kézügyességed, nyert ügyed van. Ha nem annyira, akkor is van megoldás! Az interneten rengeteg olyan videót és cikket találsz, ami segíthet neked, az ötletek kigondolásától a megvalósításukig. Lépésről lépésre megnézheted, mit hogyan csinálj, és csak türelemre és egy kis gyakorlásra van szükséged hozzá.

Kreatív ötletek
Ha szkeptikusan állsz a házi gyártású dolgokhoz, gondolkozz, mit vennél a boltban a megajándékozni kívánt személynek, és próbálj meg egy hasonló dolgot megvalósítani otthon. Például egy jópofa szépségápolási csomagot adnál valakinek, de nem akarsz üzletben kaphatót. Válogass össze az internet segítségével különböző recepteket krémekhez, fürdőhabokhoz, vagy bármihez, amit szeretnél beletenni a csomagba. Kutyuld össze a hozzávalókat, és töltsd mutatós üvegekbe, dobozokba őket. Ha még egyedibbé akarod tenni, festhetsz rájuk mintát, vagy az illető monogramját. Ha kész, helyezz mindent egy szép kosárkába vagy dobozba, végül pedig csomagold be.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!