Kengurun lovagló Mikulás és ajándékokat tojó fatuskó – A legfurcsább ünnepi hagyományok a világ körül

Az igaz, hogy itthon is van néhány olyan régi karácsonyi szokás, amikről nem tudtunk, és amiken nagyon meg is lepődtünk, de az is tuti, hogy külföldön simán túltesznek rajtunk a különös hagyományokkal. Össze is gyűjtöttük most a legfurcsábbakat, amiken te is csodálkozni fogsz.

Az izlandi macska

Izlandon a gyerekeknek nem árt félniük, ugyanis, ha nem kapnak új ruhákat, és ha nem veszik fel az újonnan beszerzett ruhadarabokat, akkor egy mitikus macska viszi magával őket. Régen pedig 13 manó bosszantotta az embereket, de mióta a Mikulás megjelent, az apróságok megjavultak, és neki készítik az ajándékokat.

A szlovák puding

A szlovák szokás biztosan a tisztaságmániások rémálma, sőt szerintünk rajtuk kívül se sokan értékelnék. Itt ugyanis karácsonykor a család legidősebb tagja kikanalaz egy darabot az ünnepi pudingból, és a plafonra dobja. Minél több ragad oda, annál jobb.

Bizarr ünnepi vacsora Dél-Afrikában

Afrika déli részén a karácsonyi menü egyáltalán nem hasonlít a miénkhez, mivel itt nem pulyka vagy halászlé a vacsora, hanem frissen sült császárlepke-hernyókat falatoznak az ünnepi asztalnál. Hát, ezek után mi nem szívesen lennénk ott szenteste…

Fotó: mentalfloss.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!