5 tipp, hogy kibírd a karácsonnyal járó állandó utazgatást - Így biztos menni fog

Sajnos sok családdal előfordul, hogy az évek során egyre messzebbre sodródnak egymástól, így aztán az ünnepek másról sem szólnak, mint a folyamatos utazásról egyik városból a másikba. Ez pedig sokszor kimerítőbb, mint az egész éves munka. Elmondjuk, mit tehetsz ellene!

1. Vegyél ki már karácsony előtt pár nap szabit

Ha tudod, hogy a karácsony nagyrészt utazgatással fog telni, vegyél ki néhány nap szabadságot már az ünnepek előtt és töltsd pihenéssel ezt az időt. Aludj nagyokat, esténként vegyél forró fürdőt, igyál egy pohár bort vagy olvasgass. A lényeg, hogy ezekben a napokban magaddal törődj és ne stresszelj a rokonlátogatások miatt.

2. Pontosan tervezd meg, hova és mikor mész

A folyamatos utazás akkor tud igazán kényelmetlenné válni, amikor az ember nem tervezi meg már jó előre, hogyan fogja lebonyolítani. Ha tudod, hogy 25-én a vidéki nagyszülőknél van jelenésed, 26-án pedig az anyósodnál, akkor ne hagyd magad feltartani, udvariasan köszönd meg a vendéglátást és indulj tovább. Hidd el, ha kedves vagy, megértik majd.

3. Vendégségben is nyugodtan pihenj le

Ha már több napja úton vagy, senki nem fog megorrolni rád azért, ha ebéd után úgy döntesz, a beszélgetés helyett inkább alszol néhány órácskát. A legtöbb családtag megértő lesz, hiszen már annak is örülnek, hogy láthatnak. Egy kiadós szunyókálás után pedig folytatódhat a traccsparti.

Lapozz a további tippekért!

Fotó: mozy.com

Oldalak

  • 1
  • 2