Válságban a kapcsolatod? Tudd meg, hogy mikor szakíts, és mikor tarts szünetet

Néha sajnos nem elég, ha két ember szereti egymást. Előfordulhat, hogy annyira különbözünk a másiktól, hogy nem fog működni az együttlét. Ha párkapcsolatunk tele van veszekedéssekkel, sérelmekkel és kétségekkel, gyakran nem tudjuk eldönteni, hogy melyik kiutat válasszuk: a szakítást vagy a szünetet?

Mi okozza a konfliktusokat?

Mielőtt eldöntenénk, mi legyen a párkapcsolatunk sorsa, mindenképpen gondoljuk végig, hogy vajon mi okozhatja a folyamatos vitákat. Ha a veszekedések többsége amiatt pattan ki, hogy nagyon különböztök egymástól és nem illetek össze, akkor nem érdemes a kapcsolatot tovább erőltetni, hiszen a szünet után könnyen előjöhetnek ugyanazok a problémák. A konfliktusok okozója lehet az is, ha a párkapcsolatban valamelyik fél stresszes időszakon megy keresztül és nem tud helytállni a párkapcsolatában. Ebben az esetben jót tehet a kapcsolatnak egy rövid különválás.

A szünet nem old meg mindent

Ha egy konkrét, visszatérő probléma vagy sérelem miatt alakulnak ki a hangos veszekedések, nem biztos, hogy azt egy szünet meg tudja oldani. Például állandó feszültséget okozhat, ha valamiért nem tudunk megbocsátani párunknak, vagy ha valamiért elveszett a bizalmunk a másik felé. Viszont egy pár hetes szünet nem fogja megszüntetni a bizalmatlanságunkat.

Tartsuk be a szabályokat

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!

Amikor a szünet mellett döntünk, ne felejtsük el, hogy ez nem egyenlő a szakítással, tehát nem viselkedhetünk úgy, mintha egyedülállók lennénk. Tartsuk be azokat a szabályokat, amelyek a párkapcsolatunkat jellemezték! A szünet egy gondolkodási időszak és arra való, hogy átértékeljük a kapcsolatunkat és nem arra, hogy minden nap bulizni és ismerkedni járjunk. Ebben az időszakban gondoljuk át, hogy mik azok a dolgok, amiken változtatnunk kell ahhoz, hogy működni tudjon a párkapcsolatunk.

Szakítás mesterfokon - Ha már nem megy tovább

Fotók: huffingtonpost.com, mindfulattractionplan.com, collegecandy.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!