Romantikus filmek, melyeket meg kell nézned

A filmtörténelemben számos olyan sikerfilm készült, amiket muszáj megnézned, akár romantikus alkat vagy, akár nem. Összegyűjtöttük azokat, amelyek a párodnak is biztosan tetszeni fognak!

1. Love Story:
Aki nem látta ezt a filmet, az nem is állíthatja magáról, hogy romantikus alkat. A történet kicsit hasonló a Rómeó és Júliához (na de melyik romantikus film nem ebből táplálkozik?). A gazdag Oliver beleszeret a szegény Jennybe. A család nem helyesli a kapcsolatukat, de ők mindezek ellenére is egy párt alkotnak. Főhősnőnk egyszer csak beteg lesz, amibe belehal. A történet igazi szívszaggató film, így csak erős idegzetűeknek ajánljuk!

2. Édes November:
Nelson véletlenül ismerkedik meg Saraval, akinek köszönhetően nem sikerült a jogosítvány megújító vizsgája. Valahogy még is közelebb kerülnek egymáshoz, majd kiderül, hogy Sara halálos beteg.

 

3. Kedves John:
John egy csendes, ámbár nagyon dögös katona, aki véletlenül találkozik a fiatal Savannahíval. Első látásra egymásba szeretnek, de hamar el is kell szakadniuk egymástól, ugyanis a lánynak folytatnia kell a tanulmányait, a fiút pedig várja a katonaság. De szerelmük örökkévalónak ígérkezik.

4. Emlékezz Rám:
Tyler bátyja sok évvel ezelőtt öngyilkos lett, ami valószínűleg sokban befolyásolta családi életüket. A történtek óta nem ápol túl jó viszonyt édesapjával, mitöbb, őt tartja felelősnek bátyja halálért. Egy buli alkalmával megismerkedik a rendőrségen dolgozó Allyvel, akivel kapcsolatuk csak játéknak indul, de egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Miután jobban megismerik egymást, sikerül rendezniük múltjukat, de kapcsolatukat egy terrortámadás teszi tönkre.

5. Rómeó és Júlia:
A legnagyobb klasszikus film nemcsak a romantika témában. Shakespeare történetét többször láthattuk a vásznon. Egyike volt ennek az is, melyben modern köntösbe öltöztették a sztorit és Leonardo DiCaprio volt a főszereplő.

6. Az 50 első randi:
Henry, aki egy igazi agglegény életét éli, egy reggel belebotlik Lucyba. A különc lány egyből megtetszik neki, így másik randit kér tőle. A lány belemegy, de másnap már nem úgy tűnik, hogy akar valamit Henrytől. A fiúnak rá kell jönnie, hogy a lánynak baleset volt, így a memóriája rövid. Henryt azonban ez sem tántorítja el, ezért mindennap újra és újra meghódítja Lucyt.

7.Szex és New York 1. :
A sorozat rajongók alig várták már a film változatot, várva arra, hogy Mr. Big és Carrie végre örök hűséget fogadjanak egymásnak. Az első részben ez meg is történik, bár az oltárig vezető út a szerelmespár számára nagyon hosszú és göröngyös.

7. Dirty Dancing 2.
A táncos film első része is legendás, de mi a másodikat jobban szerettük. A fülledt Kubában játszódó történet alapjai ugyanazok, mint az első részben. Katey megismeri Javiert, aki megmutatja a lánynak Kuba esti arcát.

8. Moulin Rouge:
Párizs az egyik legromantikusabb hely a világon. A történet a bohém időszakában, a századfordulón játszódik, ahol Christian megismeri a híres színésznőt és egyből beleszeret. Azonban Christian egy nincstelen, szerelme pedig Párizs egyik legjobban tündöklő csillaga, akinek szíve már foglalt.

9. Titanic:
A történetet mindenki ismeri. 1912-ben elsüllyedt az akkori legnagyobb hajó, melyen megismerkedett egy szerelmespár. A jómódú Rose-nek és a szegény Jacknek meg kell küzdeniük alaposan szerelmükért, majd az életben maradásért a jéghegyek miatt.

10. Bridget Jones Naplója:
A kisé molett főszereplő, Bridget komoly önértékelési problémákkal küzd. Ráadásul szerelmes főnökébe is, aki ezt nem viszonozza. Bridget annyira elmerül a gondjaiban, hogy észre sem veszi, hogy Darcy lohol utána.

Oldalak