Párt keresel? Tudd meg, hol szeretnek leginkább ismerkedni a szinglik

Az Elittárs társkereső oldal a Wimdu együttműködésével készített felmérést a szinglik nyaralási szokásait illetően. A 760 résztvevő válaszaiból kiderül: a sztereotípiával ellentétben a legtöbb egyedülálló nem a strandon vagy a szórakozóhelyeken, hanem a természetben tölti a nyaralását és itt is ismerkedik a legszívesebben.

Szinte minden második egyedülálló úgy tervezi, hogy idén is elmegy üdülni. Bár a válaszadók 44%-a még nem döntött, csupán 14%-a biztosan abban, hogy idén kihagyja a nyaralást. Az otthon maradók 36%-a éppen arra hivatkozik, hogy egyedül nem szívesen utazik. Pedig ezt az új célcsoportot mára már az utazási irodák is felismerték, és kínálatukkal igazodtak az ismerkedni vágyó szinglik igényeihez.

Nyári flört: Irány a természet!

Az egyedülálló férfiak 46%-a és a nők 42%-a a természetben, kirándulással egybekötve tölti legszívesebben a nyaralását, de kedvelt időtöltés még a strandolás és a városnézés is.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
A természetjárás nemcsak népszerű nyaralós program, de egyúttal kiváló alkalmat teremt a nyári flörtölésre is, mivel mind a nők (42%), mind a férfiak (46%) azt állítják, hogy legszívesebben kirándulás közben ismerkednének.

A férfiak nyitottabbak

A felmérésből továbbá kiderül, hogy a férfiak nyitottabbak a futó nyári románcokra, a válaszadók 64%-ának már volt is ilyen kalandja. Ám a „szebbik” nem sincs sokkal lemaradva e téren, hiszen a nőknek több, mint a fele bonyolódott már könnyed nyári kapcsolatba.
A legtöbb férfi (25%) szerint továbbá a bárokban, klubokban több lehetőség adódik a flörtölésre, míg a nők (20%) inkább a strandon süttetik magukat, ahol jobban szemügyre tudják venni jelöltjüket. Ami azonban egyezik mindkét nemnél, hogy szinte mindenki (99%) úgy érzi, hogy nyaralás alatt rátalálhat szerelmére.

A külső igenis számít!

A csábítás eszköztára igen gazdag. Majdnem mindem második férfi válaszadó bevált flörtölési módja, ha meghívja a nőt egy italra vagy vacsorára, míg a legtöbb nő inkább segítséget kér. A férfiak negyede bókkal szeretné levenni a „szebbik” nemet a lábáról, míg 18%-a szívesen nyújt segítséget egy ártatlan flört reményében. A nők segítőkészsége alig marad el a férfiakétól, 17%-uk szívesen felajánlja a segítségét, de csak minden tizedik nő hívná meg a „kiszemeltet” egy csoportos rendezvényre.

A férfiak 52%-a és a nők 37%-a egyetért abban, hogy a nyári románc során a legfontosabb a külső megjelenés. Ám a női válaszadók 33%-a a nyári flörtben is elsődlegesen egyfajta lelki kapcsolatot keres. A férfiaknál ez az arány jóval alacsonyabb, alig több mint 20%.

A nyaraló szingli tehát – az általánosan elterjedt sztereotípiával ellentétben – nem arról ismerszik meg, hogy egyedül üldögél a tengerparton vagy magányosan koktélozik egy bárban. Az egyedülállókat nem könnyű felismerni, hiszen a legtöbben társaságban indulnak útnak. Bár a sikeres nyaraláshoz nincs szükségük szerelmi kalandra, a legtöbben mégis nyitott szemmel járnak és bíznak abban, hogy utazásuk során vagy egy nyári flörtben vagy akár a nagy szerelem megtalálásában lehet részük.

Íme pár tuti tipp, hogy pasit fogj magadnak nyárra!

Fotók: singleswarehouse.co.uk; romantic-jewels.com; justjared.com

Oldalak

Lifestyle
Az egészséges életmód, az állatvédelem és a környezettudatosság jegyében sokan döntenek úgy, hogy áttérnek a vegán étrendre, remélve, hogy ez energikusabb és kiegyensúlyozottabb életet eredményez...
Sztárok
Rájuk fokozottan igaz, hogy két dudás nem fér meg egy csárdában. Ettől még persze nem biztos, hogy elakadt a békülési folyamat Majka és Curtis között.
Sztárok
T. Danny, azaz Telegdy Dániel többszörösen bebizonyította, hogy nagy tehetséggel áldotta meg a sors: rapperként sikert sikerre halmoz, a Dancing with the Stars negyedik évadában pedig azt is...