Orgazmus alvás közben? Ezt kell tudnod róla!

Bár az régen kiderült, hogy alvás közben is képesek vagyunk szexuális élmények átélésére, sokáig az a tévhit terjedt, ez kizárólag a férfiak kiváltsága. Mára már tudjuk, hogy a nők nemi szerveit sem kell félteni, ha éjszakai orgazmusról van szó. De mit is kell tudni erről a furcsa gyönyörről? Íme, néhány fontos tény róla!

1. Teljesen normális

Sokan értetlenkedve fogadják, ha reggel meglátják az éjszakai öröm nyomait, és kínosnak érzik, pedig nem kellene! Ez az agyunk ajándéka, inkább örüljünk annak, ha egyszer megtapasztalhatjuk.

2. Mi okozhatja?

Elsődleges okai nyilvánvalóan az erotikus álmok, de magyarázzák a teli hólyaggal is, amely vértolulást idéz elő, és nemi izgalmat vált ki. A kutatók azt is megállapították, hogy az alvás REM szakaszában, amikor a legtöbbet álmodunk, sokkal több vér áramlik a vaginába és a péniszbe, ami szintén magyarázhatja az orgazmust.

3. A kor nem akadály

Jó hír, hogy az alvás közbeni orgazmus nem válogat, már ha életkorról van szó. Mindkét nem képviselőinek lehetőségük van arra, hogy nem csak tinédzserként, hanem idősebb korban is valóban átérezzék erotikus álmaikat. Igaz, hogy a férfiaknál főleg akkor jellemző, amikor még nem annyira aktívak szexuálisan.

Fotó: healthdepots.blogspot.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!