Ez a különbség egészséges és egészségtelen párkapcsolat között

Nagyon egyszerű rájönni, egészséges, vagy épp ellenkezőleg, egészségtelen kapcsolatban éltek a kedveseddel. Mindössze 6 pontot soroltunk fel: nézd meg, mi jellemző rátok, és azonnal el tudod dönteni, érdemes-e mellette maradnod!

1. Önzetlen segítség vs. igény a viszonzásra

Az egészséges párkapcsolatban élők nem azért segítenek a kedvesüknek, hogy később joggal várhassák a viszonzást. Adnak, mert szeretik a másikat, mert úgy érzik, ez a minimum, amit a párjuk megérdemel. Akik azonban nem valódi érzelmeket táplálnak egymás iránt, még a partnerükkel szemben is csak a saját hasznukat lesik.

2. Elfogadás kontra elégedetlenség

Egy normális, szerető viszonyban egyértelmű, hogy úgy fogadod el a kedvesedet, ahogy van, és nem zaklatod azzal, hogy ebben vagy abban muszáj lenne megváltoznia. Az egészségtelen kapcsolatra pont ennek az ellentettje igaz: a felek arra törekednek, hogy minél inkább átformálják a másikat.

3. Bizalom vs. birtoklás

Ha két ember között felüti a fejét a kétely és a bizalmatlanság, az már jelzi, hogy a kapcsolat nem jó irányba halad. Az egészséges lelki életet élő párok bíznak egymásban annyira, hogy ne fojtsák meg a másikat a féltékenységükkel vagy a gyanakvásukkal, hiszen tisztában vannak vele: ez csak a szerelem végét sietteti.

Fotó: pulpypics.com

Oldalak

  • 1
  • 2