Íme az első uniszex óvszer: nők és férfiak is használhatják

Egy malajziai nőgyógyász találta ki az uniszex fogalmazásgátlót: azt az óvszert, amit nők és férfiak is használhatnak.

"Ha egyszer felrakod, észre sem veszed, hogy ott van"

Hihetetlen ötlet pattant ki egy malajziai nőgyógyász fejéből: a szakember megalkotta az úgynevezett uniszex óvszert, vagyis - bármilyen hihetetlennek is hangzik elsőre - ezt a fogamzásgátló módszert nők és férfiak egyaránt eredményesen alkalmazhatják. John Tang Ing Chinh, a malajziai Twin Catalyst cég szakembere elmondta: voltaképpen egy hagyományos óvszerről van szó, egy olyan ragasztóréteggel, ami csak az eszköz egyik oldalát vonja be. Ez azt jelenti, hogy az óvszer megfordítható, és mindkét nem számára használható. A vaginán és a péniszen - valamint az azt körülvevő részeken - egyaránt megtapad. "Ez egy óvszer ragasztós borítással, amely a hüvelyhez vagy a péniszhez rögzül, valamint a szomszédos területet is befedi az extra védelem érdekében" - világította meg saját szavaivalTang.

Az óvszer a Wondaleaf nevet kapta, a nőgyógyász a terméket poliuretánból készíti, egy olyan anyagból, amelyet a szakemberek átlátszó sebkötszereknél használnak, és amely vékony, flexibilis, de mégis erős és vízálló. "Ha egyszer felrakod, gyakran észre sem veszed, hogy ott van" - jelentette ki az orvos.

(Reuters)

Fotó: 123rf

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.