Íme, a boldog kapcsolat titka - Meglepő kutatási eredmények

Kutatások sok mindent kimutattak már a szeretkezésről, a párkapcsolatokról, és arról, hogy mitől függ a boldogság, de most egy egészen meglepő eredményre jutottak. Eszerint a szex jobban boldogítja azokat, akik tudatában vannak, hogy barátaiknál többet szerelmeskednek.

A Coloradói Egyetem kutatása

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
A Coloradói Egyetem tanulmánya szerint a szexuális élettel való elégedettség, és a párkapcsolat boldogsága szoros összefüggésben van azzal, hogy a párok tudják-e, hogy barátaik milyen gyakran bújnak össze. Ha az ismerős párok többször, vagy ugyanannyiszor szeretkeznek, mint mi, akkor az elégedetlenséget, boldogtalanságot válthat ki belőlünk, mert így úgy érezhetjük, hogy rosszabb a kapcsolatunk, mint másoké. Ha azonban túlszárnyaljuk barátainkat az intim órák számában, akkor sokkal kiegyensúlyozottabb és boldogabb lesz a kapcsolat, hiszen úgy gondoljuk, a mi párkapcsolatunk jobban működik.

A részletek

Az egyetem kutatói 15 386 fő részvételével végezték a felmérést 1993 és 2006 között. Arra is rájöttek, hogy óriási összefüggés van a szexuális élet és a párok boldogsága között, hiszen akik rendszeresen bújnak össze, sokkal boldogabbnak mondták magukat, mint azok, akik csak ritkán szeretkeznek. Ezenkívül arra is rájöttek, hogy azok, akik tudták, hogy a barátaik többet szexelnek náluk, nem voltak olyan elégedettek a kapcsolattal, és ez a tudat negatívan befolyásolta a kapcsolatukat.

A boldogság kulcsa

A kutatás szerint tehát, ha boldog párkapcsolatot akarunk, sokkal többet kell szeretkeznünk a barátainknál, hiszen különben elmúlhat a szerelem, és megromolhat a kapcsolat. Ez viszont egy állandó versenyt szülne a baráti párok között, és lehet, hogy már kényszerből kerülne sor az összebújásra, nehogy lemaradjon az egyik pár a szexben. Ez szintén nem tenne jót senkinek. Ezért talán jobban tesszük, ha inkább nem szerzünk információkat arról, hogy hogyan működik ismerőseink szexuális élete, és mennyit szeretkeznek egy héten. Törődjünk inkább csak magunkkal! Arra figyeljünk, hogy mi boldogok legyünk, és annyiszor szerelmeskedjünk, ahányszor számunkra a legmegfelelőbb!

Összevesztetek? Gyors megoldások a problémákra

Oldalak

Szólj hozzá Te is!