5 tipp a boldog házasságért

A házasság a kapcsolatok egyik legfontosabb eseménye. Sokak szerint nagy előrelépés a szerelmesek életében, és egyben nagy változás is. Nem is tudjuk, hogy maga a szertartás, a papír vagy a tudat, hogy már hivatalosan is összekötöttük életünket, de valami miatt biztosan más lesz a kapcsolat: van, akiknél jobb, van, akik viszont több veszekedést és nézeteltérést tapasztalnak. Most elárulunk pár tippet, hogy kapcsolatotok a házasság után csak még szebb és boldogabb legyen.

Beszéljük meg a hibákat!

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Egy kutatás azt bizonyítja, hogy ha elmondjuk a másiknak, hogy hibázott, ahelyett hogy szemet hunynánk felette, a házasság sokkal jobb lesz. Ebben lehet is némi igazság. Persze, nem szemrehányóan és veszekedve kell közölnünk párunkkal a hibáit, hanem inkább csak kedvesen szóljunk, akkor motiválhatjuk a változtatásra, ami jót tesz a házasságnak. Ha ugyanis hagynánk, hogy tovább dühítsen minket a dolog, akkor csak elmérgesednének az események, és meglehet, hogy a kapcsolat is tönkremenne. Így hát nyugodtan szóljunk szerelmünknek, ha valami problémánk van, és természetesen ez legyen kölcsönös is!


Figyeljünk az anyagiakra!

Nagyon sok vita a költekezéseken és az anyagiakon robban ki. A szakemberek szerint a legjobb, ha olyan partnert keresünk, aki hasonlóan költi a pénzt, mint mi. De valljuk be, ha szerelmesek leszünk, akkor egyáltalán nem a kedves költekezési szokásaival fogunk törődni. És ez így is van jól. Abban mindenképpen meg kell azonban egyeznünk, hogy közös kasszán élünk-e, vagy a közös pénzen kívül lesz-e mindkettőnknek egy kis saját zsebpénze is. A második megoldás talán a legjobb, hiszen így mindegyikünk megveheti magának azokat a kis apróságokat, amikre vágyik, anélkül hogy a másik szemrehányásokat tenne a dolog fölöslegességét illetően. Ha pedig a lakásba veszünk valamit, vagy nagyobb kaliberű tárgyat vásárolunk, mindenképpen egyeztessünk szerelmünkkel is.

Osszuk fel a teendőket egymás között!

Manapság már ritka az olyan házasság, ahol a férfi dolgozik, a nő pedig vezeti a háztartást és neveli a gyerekeket. Ezzel persze nincs is semmi gond, viszont így kérdéssé válik, hogy melyik teendőt ki intézze el. A legjobb, ha megbeszéljük, hogy kire hárul majd a porszívózás és ki fog főzni. Lehetséges ugyanis olyan, hogy mi érünk haza később, és ilyenkor kérjük meg nyugodtan kedvesünket, hogy addig esetleg vigye le a szemetet, vagy üssön össze valami gyors vacsit. Fontos, hogy tekintettel legyünk egymás munkahelyi teendőire, és az alapján osszuk el az otthoni teendőket. Készíthetünk egy kis beosztást a hűtőre, ami majd segít, hogy semmit se felejtsünk el.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!