Így éld túl a szakítást

A szakítás szinte mindig fájdalommal jár, főleg, ha mi vagyunk a szenvedő fél. Van, amikor napokig, hetekig, sőt mi több, néha hónapokig is minden este telesírjuk a párnánkat, szerelmünket hiányolva. Ennek azonban nem feltétlenül kell így lennie! Mi segítünk, és elmondjuk, hogyan lehet könnyen elfelejteni a volt pasikat, és kilábalni a szomorúság mélységéből.

A sírás nem szégyen!

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Itt is van elsőre egy könnyen megvalósítható tipp: sírjunk! Maradjunk otthon egy kicsit egyedül, zárkózzunk be a lakásba vagy egy szobába, és sírjunk annyit, amennyi csak jól esik. És ez tényleg nem vicc, mert nagyon is jót tesz. Ha kisírjuk magunkat, megkönnyebbülünk, és ez az első lépés a megnyugváshoz, valamint a továbblépéshez. Ha magunkba fojtjuk a könnyeket, sokkal rosszabbat teszünk vele. Egy kiadós sírás után rögtön érezni fogjuk a jótékony hatást.


Tegyük helyre magunkban a dolgot!

Ha már kisírtuk magunkat, és a felgyülemlett szomorúság és düh egy kicsit elillanni látszik, akkor kezdjünk egy kicsit józan ésszel gondolkozni. Ha párunk szakított velünk, akkor az nem volt véletlen, és itt félreértés ne essék, ne magunkban keressük a hibát. A szakításnak oka volt, mégpedig az, hogy nem ő volt az igazi. Nem illettünk össze, nem működött a kapcsolat, és nem ő az, akivel le akarjuk élni az életünket. Ezt vegyük tudomásul! Jön majd egy jobb, aki mellett tényleg sokáig boldogok leszünk. Nehezebb a dolog, ha párunk egy másik miatt hagyott el minket, de ha ő kell neki, hát hagyjuk. Nem érdemel meg minket. Fontos, hogy próbáljuk meg elengedni, és ne legyünk rá dühösek, mert úgy nehezebb lesz a dolog.

Engedjük el!

Az elengedéshez több mindent kell tennünk. Ahogyan azt előbb is említettük, be kell látnunk, hogy mindkettőnknek jobb így, meg kell neki bocsátanunk, és van még egy lényeges dolog: tüntessük el azokat a tárgyakat, amelyek rá emlékeztetnek. Ha úgy gondoljuk, dobjuk ki, ha viszont nosztalgiázós típusok vagyunk, akkor inkább tegyük el nagyon mélyre, vagy adjuk oda a barátnőnknek, nehogy a közeljövőben a kezünkbe kerüljenek. Jobb, ha nem emlékeztet rá semmi a lakásban, és így egy új szerelmet is könnyebben be tudunk majd engedni szívünkbe.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!