Ezekre figyelj, hogy a menstruációd idején is a lehető legjobb legyen a szex

Sokan ódzkodnak a havi vérzés alatti együttléttől, pedig a szakértők is alátámasztják, hogy egy kis odafigyeléssel menzesz idején is fantasztikus lehet a szex.

Még mindig tabu

A szex menstruáció idején sokak számára még mindig a legnagyobb tabuk egyike. Régi beidegződés, hogy a havi vérzés alatti szex "tisztátalan" és szükségszerűen rossz, pedig a szakemberek szerint ezeknek az idejétmúlt sémáknak valójában nem sok alapjuk van.

Alexandra Hubin francia szexológus szerint a havi vérzés alatti szexnek semmiféle ellenjavallata nincs - kivétel ez alól, ha az egyik fél valamilyen nemi úton terjedő betegségben érintett, ez esetben kiemelten fontos az óvszerrel történő védekezés.

A mentruáció alatti szexnek semmilyen ellenjavallata is, de persze mindkét félnek akarnia kell

Bár a menstruációt kísérő kellemetlen tünetek - hasfájás, puffadás - nem feltétlenül támogatják a libidót, ennek ellenére rengetegen vannak olyanok, akik a vérzésük idején kívánják a legjobban a szexet. Amennyiben ez így van, nem szabad megálljt parancsolni a vágynak a régi rossz beidegződések miatt - persze fontos, hogy az együttlétet mindkét fél ugyanúgy akarja ebben az időszakban is.

Kíváncsi vagy, hogyan hozhatod ki a legtöbbet a menzesz alatti szexből? Lapozz!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2
Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.