Csábítási praktikák ókortól napjainkig

Az emberiséggel egyidős a csábítás. Utánajártunk milyen módszerekkel hódítottak annak idején a nők, miféle praktikákat vetettek be, hogy meghódítsák a kiszemelt férfiak szívét!

Mi nők mindig a tökéletesre vágyunk, legyen szó a tökéletes férfi megszerzéséről, vagy arról, hogy a kiszemelt férfi tökéletesnek lásson. Bizonyos csábítási praktikákat már évezredek óta gyakorol a gyengébbik nem, de van, ami csak a modern kor vívmányainak köszönhető.

Az ókor
Az ókor a hedonizmus kora volt, élvezték az életet, az ételeket, a szerelmet, a szenvedélyt. Jól ismerték a csábítás művészetét is. A férfiakat megszédítő érzékien vörös ajkak már az ókorban is csábítóan hatottak. Az illatos kenőcsök, parfümök, a sokat sejtetető ruhák igencsak megkönnyítették a nők dolgát.

Kleopátra valóban a szépségével csábított? Nem valószínű, ugyanis nem volt olyan szép, ahogyan azt hisszük. Nőies kisugárzása, érzékisége, különleges frizurája, erőteljes sminkje és pompás ékszerei bizony hozzájárultak a férfiaknál elért sikereihez.

A középkor
A sötét középkor jelzőt nyugodtan ráaggathatjuk a csábításra is. Nem egy nő esett áldozatul mágiákon. Az egyház boszorkánynak tartott minden olyan nőt, aki szerelmi bájitalokat kotyvasztott. A gyönyörű nőket sokszor csábítóknak tartották, a bűn fő okozójának titulálták. Ázsiában azonban nem volt ilyen sanyarú sorsa a nőknek. A gésák világa máig fennmaradt. A közhiedelem úgy tartja, ők a csábítás minden titkát, fortélyát tökéletesen ismerik. A gésák erotikus kisugárzásuk ellenére sem prostituáltak, intelligenciájukkal, tudásukkal nyűgözik le a férfiakat.

A modern kor
Manapság a csábítás kellékeinek tárháza végeláthatatlan. Akiknek a külsőségek fontosak, átszabatják magukat, feltöltik szájukat, mellüket. Valójában a plasztikai sebészet sem új keletű dolog, már évezredekkel ezelőtt is éltek olyan nők és férfiak, akik a szépségért bármit megtettek. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a külsőségek mennyire fontos szerepet töltenek be a csábítás folyamán. Ha méreteink nem az ideális, 90-60-90, akkor sem kell kétségbeesni. Egy-egy gyönyörű, tökéletesen szabott fehérnemű csodákat tesz!

A ragyogóan vörös száj is megmozgatja a 21. századi férfiak fantáziáját. A külső megjelenés mellet a belső harmónia, a magabiztosság, az intelligencia, a nőiesség bizony sok esetben vonzóbb lehet a férfiak számára, mint a tökéletes külső. Egy valódi nő minden korban párra lel, függetlenül attól, hogy milyen a kor szépségideálja.

Oldalak

Címkék: