Bed&Love

Mit tennél, ha rájönnél, hogy a párod pornót néz? Ilyen hatással lehetnek a felnőtt filmek egy kapcsolatra

Mit tennél, ha azon kapnád a párodat, hogy pornófilmet néz? Kiakadnál, és azt mondanád, undorító? Rögtön arra gondolnál, hogy biztos nem vagy elég jó neki? Vagy éppen ellenkezőleg, azonnal leülnél mellé, hogy együtt hódoljatok az élvezeteknek? Bárhogyan is válaszoltál, érdemes elolvasnod a témában szakértőnk, Gazdóf Réka cikkét!

Mi a normális?

A kérdés, hogy mi számít normálisnak, nagyon sokszor, sokféleképpen jelenik meg, ha a szexualitás a téma. Hány együttlét számít normálisnak egy héten? Mekkora a normális ”méret”? Normális-e ha egy nő szereti a vadabb szexet, vagy pont, hogy tartózkodik tőle? Normális, ha egy férfinek épp nincs kedve együtt lenni a párjával? És az egyik örök kérdés: normális-e az, ha valaki pornót néz?

Mint ahogyan minden ilyen jellegű kérdés esetében, most sem adható egyértelmű válasz, hiszen a normalitás szubjektív. Minden attól függ, számunkra mi az, ami megfelelő, kielégítő, és önazonos-e éppen az, ami életünk bármely területén (legyen az akár a szexualitás) választunk.

Alapvetően pornó és pornó között is van különbség. Ha valaki keresgél, könnyen találhat olyan videókat, amelyek kifejezetten erőszakos tartalommal bírnak, ugyanakkor akadnak reálisabb, akár a gyengédséget középpontba helyező felvételek is.

Jelen cikkben a fókusz a hagyományosabb, fétiseket és szélsőségeket mellőző pornófilmekre és azok hatására irányul, továbbá nem a pornót, mint műfajt hivatott megítélni.

A pornónézés függőséghez vezet?

Pornófüggőségről akkor beszélhetünk, ha az egyén képtelen igazi, minőségi kielégülést lelni a párjával folytatott aktusban, ehhez mindenképpen szüksége van a pornóra. Az érdeklődés csökken a partner, illetve a valóságos aktus iránt. A pornó jelenti a vágy beindulásához és a kielégüléshez szükséges ingert. Rendszeresen, akár naponta többször érez késztetést arra, hogy megtekintsen egy felnőtt filmet, és hiányérzete támad, ha ezt nem teheti meg. Mint minden függőség, a pornófüggőség is jelenthet veszélyt a szociális kapcsolatokra, munkavégzésre.

A pornófüggőség továbbá gyakran jár együtt szexfüggőséggel is, és más pszichés problémával.

Amennyiben nem teljesülnek az alábbi feltételek, és a pornó pusztán az örömszerzés egyik eszköze, a kíváncsiság és a ”ragaszkodás” pedig nem kóros mértékű, nem kell függőségtől tartani. Önmagában tehát nem tekinthető pornófüggőnek az, aki alkalmanként megnéz egy felnőtt filmet, legyen szó havi, heti rendszerességről. Megfelelő tudatossággal kezelve az erotikus filmek nem feltétlenül tekinthető destruktívnak.

Lapozz, Gazdóf Réka cikke a következő oldalon folytatódik!

Fotók: pictures.4u.eu, youtube.com

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.
Bed&Love
Sztárok
Nem is akármilyen alkalomból posztolta az eddig sosem látott képet, gyermekei ugyanis betöltötték a 18. életévüket.
Utazás
Ünnepi díszbe öltözött a dél-alföldi kisváros, Csongrád. A Tisza-parti város főterén, a Kossuth téren már adventi fények, karácsonyi hangulat és változatos családi programok várják november 26-tól...
Sztárok
Egyre csak fokozódik a dráma A Nagy Ő villájában, az egyik lányról olyan titok derült ki, ami Árpa Attilának nem fér bele.