Síelés vagy futás? Válaszd mindkettőt egyszerre

Síelős kirándulásaid alkalmával, a felvonón ücsörögve sűrűn akadhatott meg a szemed speciális síléceken kocogó embereken, amint épp nekiveselkednek egy meredekebb szakasznak, majd könnyedén lesiklanak onnan.

Ők a sífutók!

Ez, a szinte bárki számára könnyedén elsajátítható téli sport remek kikapcsolódást nyújt, az egész testet kiadósan átmozgatja, kiváló alakformáló hatása van és a jótékony egészségügyi hatásairól még nem is szóltunk. A friss levegőn végzett aerob mozgás többek között javítja a közérzetünket, erősíti az immunrendszert és tisztítja a tüdőt. Nem véletlen, hogy sportolók és orvosok véleménye alapján, a sífutás az egyik legegészségesebb edzésforma.

Akár 600 kalóriát is elégethetsz

Bár itthon már lassan beköszönt a tavasz, nyoma sincs hónak, így a hazai sífutó pályákat aligha tudnánk kihasználni, a külföldi pályákon azért még nem késő élni a kipróbálás lehetőségével.

Remek sífutó helyeket, térképeket itt találsz: sifutas.lap.hu

Ha szívesen elsajátítanád társaságban, jó hangulatban ezt a mozgásformát, akkor jelentkezz egy szuper táborba! Ausztriában például 2014. március 12-től szerveznek sífutó tábort, ha érdekelnek a részletek, itt találsz bővebb információt: sifutas.hu

Egy óra sífutással akár 600 kalóriát is elégethetsz. Mivel mind a négy végtag folyamatos mozgásban van, így erős és formás lábakat, karokat eredményez. Az állóképesség, ízületi mozgékonyság és a mozgáskoordináció fejlesztésére is jól alkalmazható.

Ami a felszerelést illeti…

Szükséged lesz egy jó sífutó cipőre, egy sífutó sílécre és réteges, semmiképp sem vastag ruházatra (egy szemüvegnek és egy pár kesztyűnek is hasznát fogod venni). Fontos, hogy vízálló ruhákat válasszunk, melyek egyúttal jól védenek a hideg ellen is. A sífutó cipőnk és lécünk kiválasztásához kezdőként mindenképp kérjünk segítséget egy szakembertől, hiszen sok szempontot kell figyelembe vennünk, hogy megtaláljuk a számunkra legtökéletesebb felszerelést.

Ha tetszett a cikk, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!