Túl jó nőnek tartod magad? Ezért nincs pasid!

A szép nő nehézségei párkereséskor.

Tóth Kornélia, az ország RandiGuruja

Blogomban és videóimban elmondom a társkereséstől a párkapcsolatig vezető út lépéseit, az út közbeni buktatók megoldásait. A sikeres és tartós párkapcsolathoz a tudatos társkeresés szemléletét osztom meg olvasóimmal. Tarts velem a boldogság és a szerelem megvalósulásához.

A külső megfog, a belső megtart

Valljuk be, ha teljesen őszinték vagyunk önmagunkkal, akkor a belső szemléletünk során egy ismeretlen embert az első másodpercekben az általunk kialakított képzeletbeli fiókba, azaz klisébe illesztünk be.

Ha szemüveges, akkor azt intelligenciával párosítjuk, ha plusz súlyos, akkor anti sportolónak, ha minőségi ruhát visel, akkor stabil egzisztenciával párosítjuk az adott személyt. Az emberi gyarlóság egyik megnyilvánulása, amelyet az emberek 95%-a elkövet. Most szeretném ezt szétoszlatni, sőt, megmutatni, hogy milyen veszélyeket rejt az előítélet, és ezáltal, mennyi klassz lehetőségtől fosztja meg magát az ítélkező. Az életben a vártalan fordulatok sokasága színesíti az arra nyitott, befogadó személyek életét.

Az egyik leggyakoribb példa, a szőke nőket kísérő észbeli kapacitás minősítése, amit számtalan nő az idők során megcáfolt, mégis időtlen idők óta él a megbélyegzés. Nekünk, nőknek különösen nehéz tekintélyt teremtenünk, és azt kapnunk. Egy vezető beosztású nőt több atrocitás ér, mint ha férfi lenne abban a pozícióban.

A Randiguru még több tanácsot ad. Lapozz!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!