Bed&Love

Ölelkezz, ne háborúzz! - A mozdulat, ami legyőzi a depressziót

Az ölelés nem csak gyógyterápia, de számos pozitív élettani hatása van. Legfőképpen segít legyőzni az évszakkal ránk boruló depressziót. Mai cikkemben az ölelés fontosságáról mesélek nektek.

Tóth Kornélia, az ország RandiGuruja

Blogomban és videóimban elmondom a társkereséstől a párkapcsolatig vezető út lépéseit, az útközbeni buktatók megoldásait. A sikeres és tartós párkapcsolathoz a tudatos társkeresés szemléletét osztom meg olvasóimmal. Tarts velem a boldogság és a szerelem megvalósulásához.

Az ölelés gyógyterápia

Az ölelés szezonja az ősz, győzd le a depressziót! A nyár után érzékelhető, hogy az emberek többsége a hűvös idő és egyéb külső hatások miatt magukba zuhannak. A depresszió manapság már nem csak a pszichológusok által ismert fogalom, hanem már a hétköznapi ember is felfedezi magán a depresszió jeleit, tüneteit. Főleg azokat érinti meg mélyen, akik egyedül élnek, család, rokonok, hozzátartozók nélkül. Ahol a közvetlen környezetében van szülő, vagy olyan személy, aki érzelmileg közel áll az egyedülálló személyhez, és akivel az érzéseit meg tudja osztani, akinek a társasága pozitív energiákat ad, ott ez a változás kevésbé jut mély szintre. Könnyedebben veszi az illető ez esetben ezt a borús környezeti változást.

A magányos ember mindig is sokkal könnyebben volt sebezhető, és sérülékeny. Akinek van támasza, társa, aki a másikkal meg tudja osztani örömét, bánatát, akinek van egy párja, aki megérinti, ezzel vagy vigasztalja, vagy kedvességét, szerelmét, vonzódását fejezi ki, ezen embereknek az ősz, a hűvös idő, nem okoz olyan mélyen letargikus érzést.

Az érintés, azon belül az ölelés fontossága tudományosan is bizonyított, jótékonyan hat az emberi szervezetre, és a lélekre. A doparminszint növekszik, ami a depressziós embereknél alacsony. Ez az anyag felelős a rossz hangulatért is. Növekszik még az oxitocin, és az endorfin hormon mennyisége, ezek a boldogságot segítik elő.

De miért jó ölelkezni? Lapozz!

fotó: 123rf.com

Oldalak

Bed&Love
Fashion&Beauty
Irritációt és szárazságot észlelni bőrünk bármely területén kellemetlen. Száraz szemhéjjal küzdeni viszont különösen fájdalmas és zavaró tud lenni.
Lifestyle
Ennyire hatékony és sokoldalú ital nem igen van, szóval érdemes már most raktároznod belőlük, hogy mindig kéznél legyenek!
Lifestyle
Az Ikrek óriási terhektől szabadul ma meg. Napi horoszkóp!