Egészség

Kisbabát vársz és fáj a hátad? Van rá megoldás!

Az új élet növekedése a pocakban minden nő számára egy igazi csoda, azonban sokak szenvednek ilyenkor gyötrő hát- és derékfájástól. Ezek a panaszok idővel erősödhetnek és megkeseríthetik ezt a különleges időszakot. Szerencsére lehet tenni ellene!

Dr. Moravcsik Bence Balázs - ortopéd, traumatológus szakorvos, gerincgyógyász

Már gimnazistakánt elköteleztem magam a gyógyítás mellett. Hiszem, hogy a páciens bizalmának elnyerése a legfontosabb, hiszen az együttműködése nélkül a gyógyulás is tovább tart. Nagy hangsúlyt fektetek a kölcsönös párbeszédre, a közérthető kommunikációra. Az emberi testben minden mindennel összefügg, ezért a mozgásszervi panaszok felderítése mellett a pszichét sem hagyom figyelmen kívül. Kérdésed van? Ide kattintva tudsz segítséget kérni!

Első lépés: szakorvos megkeresése

Az első lépés a fájdalom okának felderítése – ehhez minden esetben ajánlott ortopéd szakorvos véleményének a kikérése, hiszen az okok nagyon sokrétűek lehetnek.

Legtöbbször a súlypont előre tolódása okozza a fájdalmas panaszt, mivel ilyenkor megnövekszik a deréktáji porckorongokra nehezedő terhelés. Ez extra igénybevételt jelent a gerinc alsó szakasza számára. Emellett a hormonális változás is nagy hatással van a kötőszövetek és mozgásszervi szalagrendszer lazaságára, amely szintén a fájdalom egyik forrása lehet. A kötőszöveti lazaság ugyanis egyrészt mindenképpen szükséges a gyermek akadálytalan fejlődéséhez a méhben, valamint a könnyebb szüléshez is, másrészt gyakran okoz ízületi instabilitást, ami hát- és derékfájdalommal járhat.

Mi lehet a fájdalom forrása? Lapozz!

Fotó: pinterest

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
Rihanna ismét elképesztő külsővel jelent meg: a barbadosi énekesnő nemrég a Fenty és a Puma közös eseményén tette tiszteletét, ahol mindenki megcsodálhatta vadonatúj frizuráját.
Fashion&Beauty
Szinte minden alkalomhoz passzol és feldobja a leghétköznapibb outfitet is.