Egészség

Elkopnak az ízületek, ráncos lesz a bőr, ha nem fogyasztasz eleget ebből

Bár a megfelelő folyadékfogyasztás jellemzően a száraz nyári szezon témája, úgy gondolom érdemes felhívni rá a figyelmet minden évszakban. Az téli időszak hűvösebb időjárása ugyanis nem jelenti azt, hogy szervezetünknek kevesebb folyadékra lenne szüksége. Hőérzetünk ugyanakkor hajlamos becsapni minket, így saját magunk csapdájába kerülve könnyen a dehidratáció útjára léphetünk.

Dr. Moravcsik Bence Balázs - ortopéd, traumatológus szakorvos, gerincgyógyász

Már gimnazistakánt elköteleztem magam a gyógyítás mellett. Hiszem, hogy a páciens bizalmának elnyerése a legfontosabb, hiszen az együttműködése nélkül a gyógyulás is tovább tart. Nagy hangsúlyt fektetek a kölcsönös párbeszédre, a közérthető kommunikációra. Az emberi testben minden mindennel összefügg, ezért a mozgásszervi panaszok felderítése mellett a pszichét sem hagyom figyelmen kívül. Kérdésed van? Ide kattintva tudsz segítséget kérni!

Komoly problémát okozhat, ha elfelejtesz inni

Az időjárás hűvössé és esőssé válik az őszi hónapokban, nedves időben pedig a szomjúságérzetünk is csökken. Ősszel és télen nem osztogatnak ingyen vizet az utcán, nem sugallja azt minden második reklám, hogy igyunk, mert meleg van, és sokkal kevésbé van eszünkben odafigyelni a folyadékbevitelre. Pedig komoly következményekkel járhat, ha „elfelejtünk” inni!

Szervezetünk számára a víz alapvetően szükséges a normál keringési, idegrendszeri, mozgásszervrendszeri folyamatokhoz. A túlzottan kevés folyadékfogyasztás tüneteit először nem is érzéklejük, hiszen testünk a sejtekből kezdi elvonni a szükséges mennyiséget. Egy idő után azonban a sejtszintű vízhiány megmutatkozik és akár komoly gondokat is okozhat. Az első, legalapvetőbb jel például a gyengeség, és a bőrszárazság. Sőt, a vízhiány miatt egész szervezetünk elkezd „öregedni”. Bőrünk ráncosabbá válik, a porcok kopni kezdenek, ízületeink megfájdulnak. Akár még porckorongsérv is kialakulhat a nem megfelelő folyadékbevitel következtében!

De hogyan vigyünk be elegendő folyadékot a téli szezonban is? Lapozz!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Ezek alapján meglepően könnyebb kielégíteni a férfiak vágyait, mint azt sokan gondolták volna.
Lifestyle
Kíváncsi vagy honnan ered a babona és miért pont 7 év balszerencsét hoz rád? Akkor olvass tovább!