Lifestyle

Őszintén Woody Allen botránykönyvéről

A rendezőnek megjelent memoárja, Apropó nélkül címen.

Lapozz a 99-re!

Könyves podcast Szabados Ági műsorvezetésével. A műsorban hétről-hétre történeteket mesélünk írókról, olvasókról, könyvekből és könyvekről. Minden adásban egy híresség ajánlja élete könyvét és Ági is megosztja aktuális kedvencét. Elmondjuk mit olvass, mit ne olvass. Kövesd az egyes epizódokat a Femcafe.hu blogrovatában!

Egy örök klasszikus

Woody Allent leginkább a filmjeiről ismerhetjük. Az ő nevéhez fűződik többek között az Annie Hall, az Éjfélkor Párizsban vagy épp a Manhattan. De meglepő módon magára mégsem filmrendezőként, hanem inkább íróként szokott tekinteni. Most is egy könyv kapcsán került a neve újra a beszélgetések központjába, ugyanis megjelent a memoárja, Apropó nélkül címen. Ez azonban nem ment ilyen egyszerűen, sokáig úgy tűnt, hogy senki nem akarja majd kiadni a könyvet, Woody Allen korábbi botránya miatt. A mi beszélgetésünk apropója is pont ez. Kovács Krisztián a vendégünk, aki maga is Woody Allen fanatikus, megtudhatjuk, egy rajongó szemszögéből milyen ez a könyv.

A műsor második felében pedig Katz Dáviddal beszélgetünk. Vajon hogy áll az olvasáshoz? A hírhedt celebkínzó elárulja, mikor és hogyan vesz a kezébe könyvet, mikor kezdett el olvasni, meg természetesen, hogy mi élete könyve. A műsor végén Szabados Ági Dragomán György Rendszerújra című könyvét ajánlja.

Az adást itt hallgathatod meg:

A műsorban elhangzó könyvek:

  • Woody Allen: Apropó nélkül

  • Jonathan Franzen - Javítások

  • Mario Puzo - A Keresztapa

  • William Wharton - Madárka

  • Vaszary Gábor - Monpti

  • Jim Thompson - Svindlerek

  • Edward St. Aubyn - Nincs baj/Baj van/Van remény (Patrick Melrose 1-3.)

  • Dragomán György - Rendszerújra

Leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Döbbenetes időutazáson vett részt Ivancsics Ilona. A színésznő visszatért Gazdagrétre, ahol a Szomszédok című ikonikus teleregényt forgatták. A korhű kellékekkel készült fotósorozat azért is...
Sztárok
A RTL-en feltűnő zsűritagok nem tették zsebre, amit kaptak a színésztől. Szabó Győző anno szerepelt is a műsorban.
Lifestyle
Te elgondolkoztál már azon, hogy mik azok a dolgok, amik mindig megtalálhatóak a hűtődben és a konyhádban? A hollywoodi filmekben általában mindig látunk sört a hűtőben, de az nincs a magyarok...