Mandarinos kacsasaláta
Az ünnepi lakomák után igazán jól tud esni egy könnyed, télies saláta.
Egészséges és isteni finom, próbáljátok ki!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Mandarinos kacsasaláta
Hozzávalók:
SALÁTA:
- 0,1 kg saláta mix
- 0,1 kg mandarin filé
- 0,1 kg kacsamell
DRESSZING:
- 0,1 kg méz
- 2 dl olívaolaj
- friss chili
- 30 gr magos mustár
- 1 ek. gyümölcs ecet
- 10 gr mogyoró
Elkészítés:
1.A kacsát megtisztítjuk a hártyáktól, majd bőrével lefelé egy serpenyőbe tesszük és szép pirosra sütjük.
2.Készítünk egy 20%-os só oldatot, amelyben egy napig állni hagyjuk a kacsát. Ezután 65 fokosra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
3.A mustárt, az ecetet, a mézet, sót és a chilit egy tálba tesszük, és egy habverő segítségével folyamatos kevergetés mellett szépen lassan hozzáadjuk az olívaolajat. Ha elkészült a dresszing, összekeverjük a mogyoróval.
4.A salátát megmossuk, a mandarint kifilézzük (vagy konzervet használunk). Összekeverjük egy tálban a salátát a dresszinggel.
5.A kacsát vékony szeletekre vágjuk, majd jöhet a tálalás.