Mandarinos kacsasaláta

Az ünnepi lakomák után igazán jól tud esni egy könnyed, télies saláta.
Egészséges és isteni finom, próbáljátok ki!

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Mandarinos kacsasaláta

Hozzávalók:

SALÁTA:

  • 0,1 kg saláta mix
  • 0,1 kg mandarin filé
  • 0,1 kg kacsamell

DRESSZING:

  • 0,1 kg méz
  • 2 dl olívaolaj
  • friss chili
  • 30 gr magos mustár
  • 1 ek. gyümölcs ecet
  • 10 gr mogyoró

Elkészítés:

1.A kacsát megtisztítjuk a hártyáktól, majd bőrével lefelé egy serpenyőbe tesszük és szép pirosra sütjük.

2.Készítünk egy 20%-os só oldatot, amelyben egy napig állni hagyjuk a kacsát. Ezután 65 fokosra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.

3.A mustárt, az ecetet, a mézet, sót és a chilit egy tálba tesszük, és egy habverő segítségével folyamatos kevergetés mellett szépen lassan hozzáadjuk az olívaolajat. Ha elkészült a dresszing, összekeverjük a mogyoróval.

4.A salátát megmossuk, a mandarint kifilézzük (vagy konzervet használunk). Összekeverjük egy tálban a salátát a dresszinggel.

5.A kacsát vékony szeletekre vágjuk, majd jöhet a tálalás.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!