Lágy tojásos spárgasaláta

Amíg tart a spárga szezon, készítsétek el ezt az isteni salátát!

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Lágy tojásos spárgasaláta

Hozzávalók:

  • 250 g lencse
  • 1 db mogyoró hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • 50 ml extra szűz olívaolaj
  • 1 csokor spárga
  • 4 tojás
  • 50 g törökmogyoró
  • 150 g feta
  • 1 marék baby spenót

Elkészítés:

A lencsét sótlan vízben puhára főzzük 10-12 perc alatt, majd lecsepegtetjük. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd keverjük össze a citromlével és hagyjuk állni egy keveset.

A spárgát egy forró serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. A tojásokat tegyük fel hideg vízben főni, majd amikor elkezd forrni a víz, hagyjuk még 5 percig benne, hogy lágy tojást kapjunk. Hideg vízzel öblítsük le, majd távolítsuk el a héjukat. Tálaláskor a dresszinget öntsük rá a lencsével összekevert spenótlevelekre. Vágjuk félbe a tojásokat, majd azt is tegyük a kitálalt salátára. Spárgával, morzsolt fetával és aprított törökmogyoróval díszítsük.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!