Recept

Málnás mille-feuille - Ilyen esős-ernyős napon nincs is finomabb egy házi készítésű káprázatos francia desszertnél

Ilyen esős-ernyős napon nincs is finomabb egy házi készítésű káprázatos francia desszertnél. Nézzétek csak:

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Málnás mille-feuille

Hozzávalók:

  • 300 g leveles tészta
  • 1-2 evőkanál kristálycukor
  • Vanília krém:
  • 240 g habtejszín
  • 80 g fehér csokoládé
  • bourbon vaníliás cukor
  • 80 g mascarpone
  • 200-300 g friss nagy szemű málna
  • díszítéshez: erdei gyümölcs, eper

Elkészítés:

A leveles tésztát 6 egyenlő részre vágjuk, majd megszórjuk a tetejét 1-2 evőkanál kristálycukorral. Sütőpapír közé tesszük, majd tepsit helyezünk rá súlyként. 200 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Levesszük a nehezéket és még 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a cukor karamellizálódjon. Ha elkészült, megfordítjuk a lapokat, megszórjuk cukorral és még 5 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A csokit 140 g tejszínnel felolvasztjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a mascarponét, habverő segítségével csomómentesre keverjük. Megvárjuk amíg picit lehűl, majd a hűtőbe tesszük. Amikor hideg, gépi habverővel felhabosítjuk és hozzáadjuk a maradék tejszínt.

A lapokat hosszában félbe vágjuk és a krémet habzsák segítségével a lapokra nyomjuk úgy, hogy közéjük egy málna szemet teszünk. 3 lapot egymásra rétegezünk, a tetejét ízlés szerint málnával, erdei gyümölccsel vagy eperrel díszítjük.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Recept
Sztárok
Nehéz megmondani, hogy ki Magyarország legdögösebb nője, vagy éppen férfija. A felsorolásban feltűnt Ördög Nóra, és persze Szoboszlai Dominik neve is.
Lifestyle
Magyarország egyik felén őszies, míg a másik felén tavaszias-nyárias hőmérséklet fog uralkodni. Megmutatjuk azt is, milyen időjárásra kell számítani a hétvégén!
Sztárok
Sokáig nem lehetett tudni, milyen szándékai vannak Vilmos hercegnek fivérét illetően, információk szerint azonban a trónörökös mostanra végső elhatározásra jutott.