Krémsajt bonbon, cukkini kenyérrel

Egyszerű, ám mégis laktató és finom étel, akár ünnepi vacsoraként is az asztalra kerülhet.

Marton Adrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Krémsajt bonbon, cukkini kenyérrel

Hozzávalók:

Krémsajt bonbon

  • 250 g natúr krémsajt
  • 100 g zsírszegény tehéntúró, villával áttörve
  • 50 g fetasajt, villával áttörve
  • 100 g csomagolt füstölt lazac szeletek, apróra vágva
  • 1 csokor friss kapor, felaprítva

Cukkini kenyér

  • 50 ml olívaolaj, (nem extraszűz!, ne legyen karakteres íze az olajnak) plusz a sütőtál kikenéséhez
  • 1 közepes, zsenge cukkini
  • 1 teáskanál só
  • 2 gerezd fokhagyma, összenyomva
  • 200 g liszt (helyettesíthető tönkölyliszttel)
  • 2 teáskanál sütőpor
  • só, bors
  • 3 nagy tojás
  • 1 dl tej
  • 60 g kecskesajt, összemorzsolva
  • 12 db olívabogyó, kimagozva, felszeletelve


Elkészítés:

Alap massza:

1. A krémsajtot, a túrót és a fetasajtot egyneművé dolgozzuk egy villa segítségével. Ezt követően 2 egyenlő részre osztjuk a masszát.

Lazacos- kapros bon-bon, dió és kapor bundában:

1.Az alap masszához hozzáadjuk még az apróra vágott füstölt lazacot és a felaprított friss kaprot (1 csokor).

2.Összekeverjük, majd hűtőbe tesszük 10 percre. A hűtőből kivéve golyókat formálunk, majd a sajtgolyók egyik felét darált dióba, másik felét pedig aprított kaporba forgatjuk.

Áfonyás-diós bon-bon, gránátalma magokkal:

1.Az alap masszához hozzáadjuk a darabokra vágott aszalt áfonyát és 20 g darált diót.

2.Összekeverjük, majd hűtőbe tesszük 10 percre. A hűtőből kivéve golyókat formálunk, majd beleforgatjuk a gránátalma magjaiba.

Ha elkészültek a kis sajtgolyók, fogyasztás előtt legalább 1 órára a hűtőben pihentetjük őket. Pirítóssal tálaljuk!

Cukkini kenyér:

1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Olajozzunk ki egy 13x23cm-es vekniformát. Reszeljük le a cukkinit a reszelő legnagyobb lyukú oldalán. Tegyük a cukkinit egy szűrőbe, sózzuk meg, és hagyjuk lecsöpögni, amíg a többi hozzávalóval dolgozunk.

2. Egy nagy tálban keverjük össze a fokhagymát a liszttel, a sütőport, a sót és a borsot. Egy másik, közepes tálban verjük fel a tojást, majd keverjük hozzá az olajat és a tejet. Egy műanyag spatulával keverjük össze a nedves hozzávalókat a szárazakkal, majd forgassuk bele kecskesajtot és az olívát.

3. Nyomkodjuk ki a cukkinit, nyomjunk ki belőle annyi vizet, amennyit csak tudunk, és a cukkinit keverjük a tésztához.

4. Öntsük a tésztát az előkészített sütőformába, és mehet is a sütőbe.

5. Miután megsült, hagyjuk a formában pihenni 5 percig, majd futassuk körbe a kést, hogy meglazítsuk. Vegyük ki a formából, és szeletelés előtt még pihentessük 30 percig. Recés késsel szeleteljük fel.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!