Körtés zellerkrémleves, pirított dióval

Hoztam Nektek egy szuper egészséges krémlevest.
Gyümölcsös-zöldséges egyszerre, a mi családunk egyik nagy kedvence!

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Körtés-zellerkrémleves, pirított dióval

Hozzávalók:

  • 20 dkg zeller , pucolva, apró kockákra vágva
  • 2 darab (kb.8-10 dkg) krumpli, pucolva, apró kockákra vágva
  • 8-10 dkg körte , pucolva, apró kockákra vágva
  • 3 dkg (fél fej) vöröshagyma
  • 1 kis ág friss rozmaring
  • 0,75 liter zöldség alaplé
  • 1,5 dl tejszín 10%-os
  • 5 dkg vaj
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 csipet szerecsendió
  • 30 g dió, pirítva

Díszítéshez:

  • 3 dkg balzsamecet (hozzáadott cukor nélküli)
  • ½ körte, magház nélkül, cikkekre vágva
  • 1 marék gránátalma mag
  • pár szem dió, pirítva

Elkészítés:

1.Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, és a hagymát üvegesre pároljuk benne. Rádobjuk a felkockázott zellert és krumplit, majd átforgatjuk.

2.Felöntjük a alaplével, hozzáadjuk a felkockázott körtét , 2 szem diót és rozmaring ágat. Fedő alatt, közepes lángon kb. 15 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Botmixerrel pürésítjük ( szitán átpaszírozzuk, ha teljesen sima állagot szeretnénk kapni).

3.Beleöntjük a tejszínt, felhevítjük, végül szerecsendióval, sóval borssal ízesítjük.

4.Díszítéshez a cikkekre vágott körtét balzsameceten megfuttatjuk és a levesre helyezzük, rászórjuk a gránátalma magjait és pár szem pirított diót.

Fotók: Marton Adrienn

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!