Joghurtos spárgakrémleves, sajtchipssel

Még tart a spárga szezon, és ilyen időben tökéletes ez a leves:

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Joghurtos spárgakrémleves, sajtchipssel

Hozzávalók:

  • 1 csomag zöld spárga
  • 1 szál póréhagyma
  • 0,5 liter alaplé vagy víz (alaplével finomabb)
  • 1/2 pohár görög joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint
  • gouda sajt (sajtchipsnek)

Elkészítés:

Egy felforrósított serpenyőbe tegyél 1 evőkanál olajat és két ujjnyi vastag vajat. Várd meg amíg a vaj elolvad. Ha forró a zsiradék, tedd bele a vékony karikákra vágott póréhagymát. Dinszteld meg. Dobj hozzá 1 gerezd megroppantott fokhagymát.

Add hozzá a kisebb darabokra vágott spárgát (nem hámoztam meg) Megpirítjuk és hagyjuk puhulni 7-8 perc alatt. Ezután felöntjük alaplével és letakarjuk, 20 percig főzzük. Miután elkészült krémesre turmixoljuk.

Levesszük a tűzről, üvegtálba egy merőkanálnyi levest robotgéppel vagy fakanállal elkeverjük benne a görög joghurtot, végül visszatöltjük a keveréket az edénybe.

Sajtchips elkészítése:

Sajtchips: a sütőt előmelegítjük 200 fokra és egy sütőpapírral kibélelt tepsire, nagy-lyukú sajtreszelőn lereszeljük a sajtot. 5 cm átmérőjű kupacokat csináljunk, figyelve arra, hogy azok ne érjenek össze. 5-6 percig sütjük.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!