Churros, erdei gyümölcs fagyival

Egy nagyon izgalmas édességet készítettem, spanyol fánkot!

Marton Adrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Churros, erdei gyümölcs fagyival

Hozzávalók:

Churros tészta-kosárka:

  • 5 dkg vaj
  • 2 dl víz
  • 2 ek. barnacukor
  • 0,5 tk. só
  • 12 dkg liszt
  • 3 tojás
  • kb 5 dl olaj a sütéshez (és a forma kikenéséhez)
  • kb 10 dkg fahéjas cukor

Erdei gyümölcs jégkrém:

  • fagyasztott erdei gyümölcs
  • natúr joghurt
  • 0,5 lime leve
  • hideg tejszín, laza habbá verve
  • cukor

Elkészítés:

Churros tészta-kosárka:

1.Egy serpenyőbe tesszük a vajat, barna cukrot, sót, vizet és közepes hőfokon melegítsük, majd forraljuk fel. Amikor a vaj teljesen felolvadt és a keverék forrni kezd, csökkentsük a hőfokot és adjuk hozzá a lisztet. Folyamatosan keverjük körülbelül 2 percig, ameddig a tészta összeáll. Ezután vegyük le a tűzről és 10 percig hűlni hagyjuk.

2.Amikor langyosra hűlt, egyesével adjuk a tésztához a tojásokat. Alaposan keverjük össze és töltsük egy csillagcsöves nyomózsákba az elkészült tésztát.

3.A tálcát, a muffinsütő formát egyből tegyük a fagyasztóba, körülbelül 3-4 órára, vagy akár egy éjszakára. Ezután egy edénybe olajat melegítünk, körülbelül 180 fokra, az előkészített tésztát pedig kivesszük a fagyasztóból. Egy kés tompa felével fellazítjuk, a formáról levesszük a hideg “tészta tálakat” és az előmelegített olajban, több adagban, néhány perc alatt megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy az olaj lecsepegjen róla és még melegen a fahéjas cukorban megforgatjuk őket.

4.A belsejét egy gombóc fagyival töltsük meg, a tetejét friss mentalevéllel és dióval díszítjük.

Erdei gyümölcs jégkrém:

1.Az erdei gyümölcsöt, a joghurtot és a fél lime levét alaposan összeturmixoljuk.

2. A tejszínt laza habbá verjük, majd beleforgatjuk az erdei gyümölcsös alapba. Hozzáadjuk a cukrot.

3. Áttöltjük egy tálba és eltesszük minimum 2 órára (de akár egy éjszakára is) pihenni a mélyhűtőbe.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2