Bableves, felturbózva - hétvégi receptajánló

Nálunk a hétvégén biztosan ez lesz az ebéd,
Ti mit készítetek majd?

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Bableves, felturbózva

Hozzávalók:

  • 40 dkg füstölt főtt tarja
  • 30 dkg fehér bab konzerv
  • 2 db babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1/2 db zeller
  • 1/2 db karalábé
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 25 dkg füstölt kolbász

A CSIPETKÉHEZ:

  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás

SŰRÍTÉS:

  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1,5 dl tejföl
  • só, bors

Elkészítés:

Egy edényben feltesszük a leves vizét forrni, majd a felkockázott füstölt-főtt tarját beletesszük főni, hogy átadja az ízét a lének. 10 perc után beletesszük a főtt babot, a karikázott sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét, babérlevelet, petrezselymet, és a karikára vágott kolbászt.

Elkészítjük a csipetkét. A lisztet összegyúrjuk a tojással, sóval. Amikor minden megpuhult (nagyjából 40 perc), akkor a lisztezett tálcára csipegetjük a csipetkét, majd beletesszük azt is a levesbe. Tovább főzzük 10 percig.

Besűrítjük a levest. Egy serpenyőben olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, a tejfölt csomómentesre keverjük benne, majd felengedjük a levesből kivett folyadékkal. Ekkor állítjuk be a sűrűségét, annyi vizet öntünk még hozzá, hogy jó állaga legyen, ne túl híg, de ne is túl sűrű. Végül megsózzuk és felforraljuk.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!