Adri féle juharszirupos amerikai palacsinta

A palacsintát mindenki szereti!
Ugye, hogy?!

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Adri féle juharszirupos amerikai palacsinta

Hozzávalók:

  • 190 g liszt
  • 10 g (kb. 1 evőkanál) sütőpor
  • 6 g (kb. egy kávéskanál) só
  • 10 g (kb. egy evőkanál) cukor
  • 295 ml tej
  • 1 tojás
  • 45 g vaj
  • Díszítésnek:
  • 1 db ringlószilva
  • gránátalma, narancs, kiwi
  • juharszirup
  • sárkánygyümölcs
  • friss mentalevél

Elkészítés:

Az amerikai palacsintához egy nagy edényben keverjük össze a lisztet, sütőport, sót és cukrot. Majd öntsük bele a tejet, a tojást és az olvasztott vajat. Keverjük addig, amíg teljesen sima nem lesz.

Tapadásmentes forró serpenyőbe öntsünk a tésztából kis adagokat. Kb fél cm magasra fognak nőni a sütőportól. Süssük meg az egyik oldalukat. Amikor egy sütőlapáttal alányúlva halványbarna, a tetején pedig még éppen folyós a tészta, egy hirtelen mozdulattal fordítsuk meg. Süssük meg a másik oldalukat is, ez maximum fél perc alatt kész.

Amikor elkészültek, gyümölcsöket halmozunk a tetejükre és juharsziruppal lecsurgatjuk.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!