Recept

Adri féle juharszirupos amerikai palacsinta

A palacsintát mindenki szereti!
Ugye, hogy?!

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Adri féle juharszirupos amerikai palacsinta

Hozzávalók:

  • 190 g liszt
  • 10 g (kb. 1 evőkanál) sütőpor
  • 6 g (kb. egy kávéskanál) só
  • 10 g (kb. egy evőkanál) cukor
  • 295 ml tej
  • 1 tojás
  • 45 g vaj
  • Díszítésnek:
  • 1 db ringlószilva
  • gránátalma, narancs, kiwi
  • juharszirup
  • sárkánygyümölcs
  • friss mentalevél

Elkészítés:

Az amerikai palacsintához egy nagy edényben keverjük össze a lisztet, sütőport, sót és cukrot. Majd öntsük bele a tejet, a tojást és az olvasztott vajat. Keverjük addig, amíg teljesen sima nem lesz.

Tapadásmentes forró serpenyőbe öntsünk a tésztából kis adagokat. Kb fél cm magasra fognak nőni a sütőportól. Süssük meg az egyik oldalukat. Amikor egy sütőlapáttal alányúlva halványbarna, a tetején pedig még éppen folyós a tészta, egy hirtelen mozdulattal fordítsuk meg. Süssük meg a másik oldalukat is, ez maximum fél perc alatt kész.

Amikor elkészültek, gyümölcsöket halmozunk a tetejükre és juharsziruppal lecsurgatjuk.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Recept
Sztárok
Vilmos szerint egyenesen őrültség Katalin titkos, éjszakai hobbija - ezt maga a hercegné vallotta be korábban egy podcastben.
Egészség
Sokan sajnos már csak akkor mennek el fogorvoshoz, amikor valami problémát észlelnek. Pedig itt egy rutinbeavatkozásról van szó, ami ráadásul nem is fájdalmas.
Utazás
Magyarországon is sok állat esik áldozatul az autósoknak, de egy kis odafigyeléssel ezt el lehet kerülni. Ráadásul ezt az állatfajt nem is könnyű észrevenni.