A megvilágosodás nem végcél – Az Önvaló felfedezésével kezdődik az igazi Élet!

Az emberiség vallásai úgy tanítják, hogy az Önvaló felfedezése – avagy a megvilágosodás – számunkra, földi halandóknak szinte elérhetetlen végcél, amely beteljesíti az emberi létezést. Jól érezhető az ellentmondás ebben a kijelentésben, ami miatt a legtöbben gondolni sem merünk rá, hogy velünk is megeshet az, hogy elérjük ezt a tudatállapotot.

Padma - kínai asztrológus, blogger

A kínai asztrológia apropóján kezdtem az írogatást, de igazából minden spirituális téma érdekel, mióta az eszemet tudom. Sok érték és érdekesség összegyűlt a tarsolyomban az évtizedek alatt, amit szíves-örömest osztok meg veletek blogomban, hátha rajtam kívül más is inspirációt merít belőlük.

Valójában valami egészen természetes dologról van szó

Nem hogy nem lehetetlen elérni, de ez a legtermészetesebb, legigazabb módja létezésünknek. Az igazi élet, a tudatos teremtés, a létezés élvezete, az izgalommal telt lelkesedés csak azután kezdődik, hogy rátaláltunk igazi énünkre! Miért? Mert már tudjuk, kik vagyunk valójában, és az univerzum törvényszerűségeivel is tisztában vagyunk.

Sokáig azt hittük, a test vagyunk, majd azt hittük, az elménk, a személyiségünk vagyunk. Mivel ezek tévedések, téveszmék, – amelyet hamis önazonosításnak is neveznek – nem váltunk elégedetté, a szenvedéseink nem értek véget, és tovább kerestünk, míg ráleltünk Isteni Énünkre.

A szenvedésünk tehát nem azzal fejeződik be, hogy itt hagyjuk ezt a „gyötrelmes” földi síkot, hanem azzal, hogy magasabb tudatállapotba kerülünk, és másképpen élünk meg mindent, mint azelőtt. A leglátványosabb a halálhoz fűződő hiedelmeink, és az ennek mentén megnyilvánuló, hozzá való érzelmi viszonyunk megváltozása. Mindent az örömteli öröklét szemüvegén át látunk már, így megszűnik a látszólagos vég fölötti szomorkodás is. Az egész létezés megélési szintje megváltozik.

Lapozz, hogy megtudd, mi lesz ez után!

Fotó: artepersonae.com

Oldalak

Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.