Lagzira készülsz? Fogadj esküvőszervezőt! - Ennyi mindent megcsinál helyetted

Ami egy esküvő megszervezését illeti, a témával kapcsolatban általában mindenki nagyon okos, tapasztalt és tévedhetetlen. A rokonok, barátok pedig nem arról híresek, hogy ilyen esetben a jótanácsaikat megtartanák maguknak.

"Valami régi, valami új..." - valami túl sok

Az esküvő előtt az információtömeg csak úgy áramlik a jegyesekre, amiktől egy: könnyű besokallni, kettő: könnyű elveszni a rengetegben. Persze mindenkinek vannak konkrét elképzelései a saját esküvőjét illetően, de talán nem véletlen az, hogy az álomesküvők megszervezésére már egy egész iparág specializálódott. Lehet, hogy manapság nem is olyan könnyű megszervezni egy esküvőt?

Az esküvőszervezés mára egy komoly és egyedülálló szakmává nőtte ki magát, az iparágban dolgozó emberek és cégek kapacitása pedig egy-egy szezonra szinte teljesen le van terhelve. Hamar megtelik a naptárjuk, a párok ma már egyre inkább igénybe veszik a profik segítségét ha esküvőszervezésről van szó. Tényleg nem megy már egyedül? Csobán Évát, az Esküvő, ahogy megálmodtad szervezőiroda munkatársát kérdeztük a buktatókról.

Mik azok a hibák, amiket azok a párok követnek el, akik nem rendelkeznek esküvőszervezővel?

Elsősorban az, hogy egy óriási terhet vesznek a nyakukba. Az esküvő egy pár életében egy komoly döntés, egy megismételhetetlen nap. Minden bizonnyal végigstresszelik a napot. És bár valószínű, hogy sokat foglalkoztak az esküvőjükkel, nincs, aki koordinálja a napot, hogy valóban úgy legyen minden, ahogy eltervezték. Az ünnepelteknek élvezniük kell ezt a napot, nem irányítani.

Mik a legnagyobb buktatói annak, ha magunk szervezzük az esküvőt?

Aki maga szervezi az esküvőjét, nem ismeri az esküvői szolgáltatások apró rejtelmeit. Az álomesküvő, amit megterveznek maguknak, sokszor nem úgy sikerül, ahogy szeretnék. Ezer apró dolog miatt csúszhat például a szertartás, a fotózás és ezt követően a vacsora. Ha pl. szabadtéri szertartást szerveznek, biztosan van B verzió? És ha 10 perccel a szertartás előtt leszakad az ég, akkor az eső elől menekülő násznépet ki és hova irányítja? Ha elfelejtettek tűzijátékot rendelni a tortához, akkor ki húz elő egyet a varázsdobozából?
Sokan nem veszik elég komolyan az esküvői szerződéseket, vagy nem is kötnek szerződést a szolgáltatókkal. „Ez csak egy esküvő, sok ilyet csináltak már, mi baj lehetne” - ez a legfelelőtlenebb hozzáállás egy esküvőn.

A hajtás után eláruljuk, hogy mire kell a leginkább figyelniük a pároknak egy esküvő megszervezésekor!

Fotó: Pál Gergely Botond

Oldalak

Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...