Alma nachos mogyoróvajas csokiöntettel – minden ujjad megnyalod utána
Tegnap este mesemaratont tartottunk a gyerekekkel és kedvet kaptak egy kis nassoláshoz. Így készült el ez az alma nachos, mogyoróvajas-csokoládé öntettel.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Alma nachos mogyoróvajas csokiöntettel
Hozzávalók:
- 2 alma
színes szórócukorkák
1 tábla étcsokoládé (75%)+ egy kevés díszítésnek
1 ek cukrozatlan mogyoróvaj
5 szem eper
Elkészítés:
- Az almát vágjuk félbe és szeleteljük vékony cikkekre, az epret pedig apró kockákra.
- A csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg egy evőkanál mogyoróvajjal.
- Az almaszeleteket helyezzük egy tányérra, locsoljuk meg az olvasztott csokoládéval, szórjuk meg színes szórócukrokkal, eperkockákkal és durvára tört csokoládéval.