Recept

Rántott mac and cheese golyók - a gyerekek nagy kedvence

A vasárnapi adásban mac and cheese-t készítettünk, kicsit különlegesebb módon.
Az én fiaim nagyon imádják ezt a verziót is.Vajon nálatok is ekkora sikere lenne?!

Marton Adrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Rántott mac and cheese golyók

Hozzávalók:

  • 45 dkg "szarvacska" tészta
  • 3 ek. vaj
  • 3 ek. liszt
  • 6 dl tej
  • 20 dkg gouda sajt
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés:

Mac and cheese golyók:

1. Bő, forrásban lévő vízben főzzük meg a tésztát.

2. A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A tejet állandó kevergetés mellett, apránként (3 adagban) hozzáadagoljuk. Folytonosan kevergetve megvárjuk, amíg besűrűsödik. Ezután sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Végül belekeverjük a sajtot.

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

3. Miután kissé lehűlt a szósz, hozzáöntjük a kész tésztához és összekeverjük. Az így kapott masszát, minimum 1 órán keresztül a hűtőben pihentetjük.

4. Amikor eléggé megdermedt, gyorsan dolgozva golyókat gyúrunk belőle, majd 1 órára még mélyhűtőbe helyezzük.

5. Ezután először lisztbe, majd tojásba és prézlibe forgatjuk az összes golyót egyenként, és olajban aranybarnára sütjük.

Tipp: A golyókat minimum 1 órára, de érdemes akár egy egész éjszakára is mélyhűtőbe tenni, azért, hogy dermedtek legyenek, amikor panírozzuk őket.

Marinara szósz:

1. A vöröshagymát nagyon apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben, olívaolajon párolni kezdjük.

2. A sárgarépát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk, ugyanígy a zellerszárat is. Majd a hagymához adjuk. Egész kis lángon addig dinszteljük, amíg a sárgarépa és a zellerszár megpuhul. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is.

3. A paradicsomok héját, hogy le tudjuk húzni, forró-lobogó vízbe tesszük 20 mp-re, majd jeges vízbe áttesszük. Ezután a hámozott paradicsomokat nagyon apró kockákra vágjuk, és szintén a szószhoz adjuk. Majd a fűszereket is hozzáadjuk, illetve, ha a paradicsom nem ad elég színt és nedvességet, akkor paradicsomszósszal felöntjük.

4. Addig főzzük kis lángon, amíg egy viszonylag sűrű testes mártást nem kapunk. A babérlevelet vegyük ki belőle a végén, mert később megkeseredhet tőle.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Recept
Lifestyle
Néhány hét alatt lerobbantja rólad a felesleget ez a módszer, így ha túlsúllyal küzdesz, és eddig semmilyen diéta nem vált be, akkor érdemes kipróbálnod ezt a trendet.
Lifestyle
A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH Zrt.) nemrég közölte: január 7-től újra emelkedik a belépők ára a társaság által üzemeltetett fürdőkben.
Fashion&Beauty
A haj nem hazudik – Fecó pedig tudja, hogyan kell „kihallgatni”.
Sztárok
1955-ben Margit hercegnő eljegyzésének felbontása nemcsak megrázta a nemzetet, hanem máig az egyik legérdekesebb királyi történet is lett.
Utazás
Csupán 30 másodpercen múlt, hogy két hónappal ezelőtt nem sikerült elfogni a Louvre-ból koronaékszereket elrabló tolvajokat. Egy kamera felvette, amint az elkövetők megérkeznek, de a felvételt senki...
Utazás
Ki ne akarná kedvezményes áron igénybe venni a MÁV szolgáltatásait? Nos, péntektől erre rengeteg magyar embernek lesz lehetősége, igaz, van egy feltétel, ami valószínűleg nem mindenkit tesz majd...