Isteni húsgolyók egyedi fűszerezéssel, különleges mártással

A kuszkuszos húsgolyók arabos fűszerezéssel, céklás humusszal és grillezett capri-virággal különleges finomság, ami ízével a bámulatos keleti világba repít. Próbáljátok ki!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Arabos fűszerezésű húsgolyók céklás humusszal és grillezett capri-virággal

Egészséges alapanyagok, isteni ízkombináció. A végeredmény pedig egy laktató főétel, ami bár télies hangulatú hozzávalókat is tartalmaz, mégis a tányéron megtestesíti a nyár összes színét. A kuszkuszos húsgolyók arabos fűszerezéssel, céklás humusszal és grillezett capri-virággal különleges finomság, ami ízével a bámulatos keleti világba repít. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

Húsgolyókhoz

  • 35 dkg darálthús (marha)
  • 7 dkg répa
  • 3 dkg zeller
  • 3 szál újhagyma
  • 6 dkg kuszkusz
  • 2 dkg fetasajt
  • 3 dkg sűrített paradicsom
  • 1 marék kesudió
  • friss menta

Fűszerek: (mindegyikből: 1-1 késhegynyi)

  • fahéj
  • kardamom
  • római kömény
  • őrölt koriander
  • szegfűbors

Céklás humuszhoz

  • 10 dkg konzerv csicseriborsó
  • 1db cékla (15 dkg) (sütőben megsütve. alufóliában)-(1,5-2 óra- 180 fokon)
  • 1 pici gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • fél citrom leve
  • 1 tk. őrölt római kömény
  • 1 dl olívaolaj (+ ízlés szerint, ami még a kívánt állaghoz kell)
  • 2 ek. tahini paszta

Meleg körethez

  • 1 kis sütőtök
  • 1 üveg caprigyümölcs

Elkészítés

  1. Vizet forralunk. (Nagyjából 4 dl-t.)
  2. A kuszkuszt egy tálba tesszük és úgy felöntjük forralt vízzel, hogy 1 cm magasan elfedje, és mielőtt letakarjuk fóliával, alaposan megkeverjük és megsózzuk. 10 percig pihentetjük, majd újra keverjük.
  3. Időközben elkezdjük elkészíteni a ragu alapot. Lepirítjuk a kockára vágott répát. Majd mehet a zeller is.
  4. Az újhagymát apró karikákra vágjuk, majd azt is hőkezeljük.
  5. Jöhet a darálthús, amit fehéredésig pirítunk, majd a paradicsompürét rátesszük a húsra, felöntjük vízzel és puhára pároljuk a darálthúst. Fűszerezzük. 45 perc után beletesszük a durvára tört fetasajtot is.
  6. A kész kuszkuszt belekeverjük a ragu alapba.
  7. Amikor kézmeleg, akkor golyókat formázunk. Zsemlemorzsába forgatjuk.
  8. Sütőben összesütjük 10 percig 230 fokon. ( Természetesen olajban is ki lehet a golyókat sütni.)
  9. Humuszt készítünk. Száraz hozzávalók mehetnek az aprítóba, majd felöntjük citromlével, kevés olívaolajjal és a tahini pasztával.
  10. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a félbevágott kaprivirágot és az apró kockára vágott sütőtököt (héj nélkül) és 250 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
  11. Tálalás: Először a cékla humuszt tesszük a tányér közepére, majd a húsgolyót és a meleg sütőtökös-kaprivirágot. Az egészet meghintjük durvára vágott kesudióval és mentalevéllel.

Lapozz a csirkés burgonya hajó és a különleges lazac steak receptjéért is!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

  • 1
  • 2