Almási Kitti válaszol: Segítség, senki nem akar velem barátkozni!

Olvasónk úgy érzi, hiába kedves maga körül mindenkivel, senkitől nem kapja vissza ugyanezt. Ebben kér segítséget.

Dr. Almási Kitti, klinikai pszichológus

Videóimban az olvasói levelek, kérdések közül a leggyakrabban felmerülő problémákra fogok válaszolni. A célom az, hogy egy pillanatra elgondolkodtassam az embereket arról, hogy mindig, minden helyzetet megváltoztathatunk azáltal, ha új szempontból értelmezzük, ha másként tekintünk rá. Ennek a szemléletmódnak az elajátítása más életterületeken is nagy előny lehet.

Az olvasói történeteket, kérdéseket az [email protected] emailcímre várjuk! A kiválasztott leveleket név nélkül/álnévvel ellátva, változtatás nélkül közöljük.

Lehetséges felnőttként új barátokat szerezni?

Kedves Almási Kitti!

Olyan jó lenne, ha lenne egy video, előadás sorozat, később könyv a barátságról, emberi kapcsolatokról. Nem a párkapcsolatról, hanem kollégákról, barátokról, tágabb családról! Én a magam életében és a környezetemben is azt látom, hogy ez nehéz téma és sok gondot okoz. Mindenkinek szüksége van a szeretetre, minőségi kapcsolatokra. Nagyon jó téma volt a hűtlenség, a lezárás, nagyon várom az irigységet, az is biztos szuper lesz:), de a barátság is megérne egy misét szerintem. Nehéz ma mély kapcsolatokat kialakítani. Mindenki rohan, kevés az idő. Felületesek a kapcsolatok, inkább haverság, kedves 'ismerősség' van, de nem barátság. Az emberek nem kezdeményeznek, nem nyitnak, nem őszinték. Mindenki mutat egy pozitív oldalt, de a negatívat tagadja. Nem érdeklődnek a másik iránt. Nem tudnak örülni, a másik örömének. Irigység van, rivalizálás. Kinek van előbb esküvője, gyereke, nagyobb háza, kocsija, drága nyaralása.?. Baráti körökben jönnek létre szeretői kapcsolatok, már lassan bízni se lehet senkiben. Én próbálok, adni, kedves lenni, érdeklődni és azt érzem, hogy vannak barátságaim, amiben nem jön vissza az, amit adok többnyire én keresem őket. Ők nem igazán, vagy csak ritkán. Nem tudják viszonozni a jót, pl. akár egy ebéd meghívás, akár egy szülinapi köszöntés, többnyire én vetek fel program lehetőségeket. Sokszor a családban is van olyan jelenség, hogy tágabb családtagok se tudnak őszintén örülni a másik sikerének, pl. egy új autónak. Illetve én felköszöntöm családtag gyerekeit, de az én gyerekeimet már vannak, akik nem. A munkahelyen is sokszor van olyan, hogy kollégák nem tudják viszonozni a jót, falat emelnek maguk köré. Kedves Kitti! Mit lehet tenni, ha az ember ad, jó, de nem igazán jön vissza? Nehéz új barátokat találni manapság. Te hogyan csinálod? Mit kezdenél az ilyen családtagokkal és barátokkal, kollégákkal? Azt érzem, szellemileg nem a megfelelő minőségi emberek között vagyok, de nehéz váltani, van kb. 2 kivétel, akiket nagyon szeretek. Jó lenne erről sok fórumon, sokat beszélni. Mindenkire ráférne!

Köszönöm: Eliza

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Jennifer Lopez egy igazi divatikon, és a tökéletesen összeválogatott szettjeiben mindig ragyog.
Egészség
Bár mindannyian tudjuk, hogy a gyümölcsök nagyon egészségesek, valójában több tévhit kering a fogyasztásukkal kapcsolatban, mint gondolnád.
Lifestyle
Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a rántott camembert az az étel, amit kivétel nélkül mindenki szívesen fogyaszt – elkészíteni azonban már jóval kevesebben szeretik, hiszen igencsak macerás folyamat...