Lifestyle

Közel 100.000 sorsára hagyott vagy elkóborolt állat járja az utcákat

Amikor 25 évvel ezelőtt kezdő állatorvosként Újpestre kerültem, előfordult, hogy a megunt kutyákat-macskákat a szemem láttára dobták ki az autóból lelketlen „gazdáik”.

dr. Király Péter - állatorvos, a Rex Állatsziget alapítója

Imádod az állatokat, és szeretnél többet tudni róluk? Esetleg tenni is szeretnél értük? Akkor jó helyen jársz! Üdvözlünk blogunkban, az Állatszigeten! Rendszeres állatszigeti barangolásainkon betekintést nyerhetsz az állatvédelem és az állatorvoslás mindennapjaiba, közben hasznos ismeretekkel gazdagodhatsz, sőt - ha akarod - akár állatokat is menthetsz! Állati klassz kalandokra hívunk. Ha készen állsz, tarts velünk!

Misszió az állatokért

Az emberi felelőtlenség ártatlan áldozataival szembesülve nyilvánvalóvá vált számomra, hogy azokért a páciensekért is tennem kell valamit, akik mellett nem áll a gondoskodó gazdi. Amikor az Állatsziget névre keresztelt Állat- és Természetvédelmi Parkunk első terveit bemutattam, sokan eszelős álmodozónak tartottak. Néha bennem is megfordult, hogy lehetetlen küldetésre vállalkozom, mert nem számoltam azzal, hogy milyen sok tettre kész társra lelek ebben az embert próbáló misszióban. A jóérzésű állatbarátok támogatásával immár 13 esztendeje felépült, és folyamatosan fejlődik az ország egyik legszínvonalasabb állatvédelmi központja, a Rex Állatsziget, ahol eddig több mint 10.000 állat lelt szerető gazdára, és sok ezer látogató ismerkedett meg a felelős állattartás alapjaival.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: Rex Állatsziget

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Halak belemegy egy titkos viszonyba. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Sztárok
Sokan nem tudják, de Eminemnek van egy gyönyörű lánya, akivel nagyon jó kapcsolatot ápol. A rapper készülhet is az esküvőre.
Sztárok
Bár a brit királyi család életét számos szigorú szabály és kötelezettség terheli, olykor azért mégis bepillantást nyerhetünk életük apró részleteibe, például, hogy mely fogásokat kedvelik a leginkább...