Agymenő blog - Réka & Norbi, a pozitív közellenségek

A napokban ismét előkerült a média kedvenc vesszőparipái közül a Schobert házaspár. Igen, Réka és Norbi az a páros, akikről sosem lehet elég bőrt lehúzni, viszont minden újságot el lehet velük adni. Végletes érzelmeket váltanak ki az emberekből, hiszen vagy imádják, vagy gyűlölik őket. Ez pont alkalmas arra, hogy milliomodjára is címlapon hozzák a velük kapcsolatos igaz, vagy álhíreket.

Belőlem egyébként döbbenetet vált ki az a fura őrület, ami körülöttük megy, mivel sosem voltam rajongó típus. Nem sírtam egy koncert első során egy világsztárért sem, sőt, plátói szerelembe sem estem egy film hőse iránt sem. Biztos én vagyok a hülye, de kamaszként sem tudtam felfogni az ilyen jellegű „érzelmeket”. Persze, Réka és Norbi ennél picit elérhetőbbek, de azt hiszem, hogy ez céljuk is.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Viszont elkezdtem figyelni Réka Facebook oldalát, tekintve, hogy hihetetlen harcok mennek ott. Egészen attól indulva, hogy rajongók tízezrei követik, egészen addig, hogy minősíthetetlen hozzászólások vannak. Egy ismerősöm hívta fel a figyelmem egy bejegyzésre, ahol Réka egy „jóakarója” a következőket írta: „Ma láttalak a két kölyköddel átmenni az úton és nem tudtam, hogy a fékre, vagy a gázra lépjek…” Nos, azt hiszem, hogy ez már súrolja az elmebetegség határát, azonban nem értem be ennyivel és elkezdtem az érvek után kutatni, sokezer commentet olvastam át, sokszáz bejegyzés skubiztam végig.

Leginkább a szokásos magyar mentalitás érződik ki, ha komplex egészként nézzük a dolgot: féltékenység. Semmi egyébről nem szólnak a rossz megjegyzések, hiszen a vitákat végigböngészve senkinek nem az edzéseikkel, vagy az ételekkel van baja, hanem a személyekkel. Tekintve, hogy senki sem hozott közvetlen, a személyét érintő élményt, csak messziről utálják őket, végső elkeseredésükben a pénz a legfájóbb pontjuk.

Nos, erre pár apróság ötlött fel bennem. Elsőként, hogy senkit nem beszélnek rá dolgokra, hanem opcionálisan nyújtanak lehetőséget. Tehát sehol nem szerepel a „KELL” és „KÖTELEZŐ” szó. Emellett régóta épülő, fejlődő üzlet ez, ennél kisebb vállalkozások vezetői is jól élnek és kidolgozzák a belüket is, maximum nem ismered őket. Miért baj az, ha valaki kitalál valamit, ráépíti arra, amiben hisz, amivel régóta foglalkozik, hiszen Norbi ugyan rövid ideig rendőr volt, de hamar átnyergelt, Réka pedig a kezdetektől edzőként dolgozott. Iskolák, tanulmányok, tudás áll mögötte és az vesse rájuk az első követ, aki nem hibázik soha. Honnan fakad ez a rengeteg féltékenység, gyűlölet? Miért nem azokat az „edzőket” bombázzák, akik végzettség és szaktudás nélkül, kemény pénzekért tartanak edzéseket, sérülésekbe hajszolva a klienseik, hiszen a tudás itt tényleg fontos… lenne. Konkrétan tudok olyan épülő „életmódrendszert”, ahol egyetlen hozzáértő sincs, viszont az élő fába is belekötnek.

Ehhez képest itt van két ember, akik remekül ragadták meg a gyeplőt, amellett, hogy szeretik, jól is élnek belőle. Én nem sajnálom tőlük! Nagy árat fizetnek egyébként minden fillérért, hiszen az egész családjukat támadják, folyamatos célpont a módszerük, ami külföldön sorban gyűjti be a díjakat. Amerikában ezer éve léteznek híres edzők, módszerek és az erre épülő infrastruktúra… ja, és rengetegen milliárdosok ebből… mármint dollárban.

Mégis a fő tényezőnek azt tartom, hogy ezt nem kötelező csinálni, sem nézegetni, sem semmi. Ez egy lehetőség, semmi több. Viszont azt is látni, hogy sokaknak ad reményt, támaszt, kitartást ahhoz, hogy olyan embert lássanak kívülről, mint ami a lelkükben él, de ez már ugye, pszichológia (mármint a külső és a belső ego összehangolása). Nem mondják senkire, hogy kezdje el, de buzdítják, ha nem tud dönteni, ha elakad… Tisztelem ezt az energiát, hitet, hiszen csupán pénzért ezt nem lehet évtizedeken át csinálni. Ebben hinni kell, szeretni azt, amit csinálsz. Volt szerencsém mindkettejükkel találkozni, beszélni és meg kell hagyni, hogy nagy csalódás volt, hiszen hús-vér emberekkel találkoztam az interjúk előtt, közben és után is. Nem angyalok, vagy ördögök? Huh, de gáz, hogy emberek! Mármint ez azoknak probléma, akik nem tudnak elvonatkoztatni a tv dobozától, az újságok lapjaitól. Emellett ők sokkal finomabban fogalmaznak, mint mondjuk én tenném, pláne, amikor a gyerkeiket veszik célba, mert azt viszont már gusztustalannak tartom.

És ha néha beintenek, akkor mi van? Más ismert emberek drogot árulnak, fotóst vernek, gyerekeket rontanak meg… Egyébként meg jár a beintés néha, lássuk be :)

Pár dolog, ami tuti:

1. Ezt nem kötelező csinálni.

2. Nem kell ezt enni, ha nem akarod.

3. Nem kell így, vagy egyáltalán nem kell edzened.

4. Ha kövér vagy, és jó neked így, ne rinyálj!

5. Ha rinyálsz, akkor emeld meg a feneked!

6. Ha nem emeled; ne másokat hibáztass!

7. Legfőképp ne azokat, akik szöges ellentéteid…

8. Az életmódváltás nem azt jelenti, hogy holnaptól 40 kilós leszel, vagy épp 100 kiló, de színizom. (Ez már egyéni finomhangolás gyerekek…)

9. Nem kell azokat bántani, akiknek már sikerült változtatni!

10. Miért is zavar ez ennyire???

Nem vagyok Update rajongó, de a munkájukat elismerem, sőt, az edzéseimbe építettem be olyan elemeket, amiket Rékától lestem el. Hogy sülne ki a szemem, mi?! :) Egyébként valóban hiszem, hogy sokat tettek/tesznek azért, hogy Magyarországon is megkedveltessék a mozgást, a helyes/helyesebb táplálkozást. Ne csak az Audit és a Porschét lássátok, hanem a többit is, ami rengeteg jót ad neked, nekem, másoknak. A többi edző sem fog arra buzdítani, hogy éjjel 11-kor falj fel egy fél tehenet, szóval ez megint sakk-matt, hiszen a mozgásformák, az egészséges életmód alapjai mindenhol ugyanazok. Amerikában sem emészt máshogy egy homo sapiens gyomra, mint Ukrajnában. Sőt, nem is drágább egészségesen élni, ez meg saját tapasztalat. Eleve le kell szokni a halmozásról, habzsolásról, hiszen nem vagyunk pockok.

Summa: sokáig lehetne ezt boncolgatni, azonban nem tudok mást mondani, minthogy a köpködés magyar virtus. De néha ismerjük már el, ha valami jó, de az is elég, ha csak egy-egy részében felismered a jót, a pozitív törekvést. Nem kell Update fan-nak lenned, de ne bátsd azokat, akik hisznek ebben, sőt, ha 1-1 trükköt kiragadsz és nem egészében alkalmazod akkor sem lesz baj. A mozgás, a táplálkozás folyamatos tanulást igényel, odafigyelést, az új ismeretek begyűjtését és alkalmazását. Ha nem érdekel, ne kövesd Facebook-on se. Ha érdekel, csináld… az a szép, hogy dönthetsz. De a saját komplexusaid ne vetítsd rá egyes emberekre.

Utolsó szó jogán pedig: egy alapvető, kötelező tisztelet mindenkinek jár. A szomszéd zöldségesnek, a kollégádnak, a buszon melletted ülő srácnak/csajnak… tehát Rékának és Norbinak is, akkor is, ha épp nem kedveled őket.

Fotók: facebook.com/rubintreka

Oldalak

Lifestyle
Húsvétkor a magyarok egyszerűen bolondulnak a kalácsért. Viszont vannak olyanok, amik nem a legjobb minőségűek. Van, amibe mi is belefutottunk.
Lifestyle
Egyre több az internetes bűnöző, akik ugye nem csak az OTP Bank nevében telefonálgatnak. Most egy nyugdíjast túlságosan is könnyű volt behúzni a csőbe.
Lifestyle
Ha ezt az akadályt is sikerrel veszed, jogosan lehetsz majd büszke magadra!