A pihentető és tartalmas wellness alapszabályai

Ha ősz, akkor wellness! Viszont a legjobb terápia is kevés, ha nem ismered az alapszabályokat, de egy otthoni lazulás is látványos, ha betartod őket… Mit érdemes tudni általánosságban? Pár tipp és szabály, hogy otthon és hotelben is értelme legyen a wellnessnek.

A „wellness” szó önmagában is a jó közérzetet, jólétet jelent. Próbáld meg kiélvezni, ha időd és lehetőséged adódik! Ne hidd, hogy csak simán jobb lesz minden, ha ezt, vagy azt magadra kensz, vagy elutazol egy drága, vagy épp olcsó helyre… A wellness tudatosságot is jelent és igényel is.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Elsőként dönts el, hogy mit akarsz? Pihenni? Akkor lődd ki a telefonod! Ha ez lehetetlen, akkor szűkítsd a kört, akik el tudnak érni (zseniális alkalmazások vannak erre, vagy csak egy nap 2 alkalommal nézd meg a hívásaid).

A megfelelő társ kiválasztása

A jó közérzet a társaságon is múlik, így csak olyannal osztozz az élményben, aki semmilyen lelki terhet nem jelent. Olyan barátnőt, pasit, vagy családtagot válassz, aki hasonló mentalitású, mint te, így megérti, ha 1-2 dolgot egyedül szeretnél csinálni, de beszélgetni is tudsz vele, illetve hasonló az érdeklődési körötök. Ha ilyen nincs, vagy csak simán magányra vágysz: menj egyedül!

Lehetőleg ne nézz TV-t, ha igen, akkor vigyél magaddal olyan filmet, ami semmi mást nem tesz, csak szórakoztat. Viszont a könyvek jobb kikapcsolódást biztosítanak. Ez a Te döntésed! ;)

Se net, se Facebook

Ne netezz, ha nem muszáj! Igen, a Facebook is várhat, hidd el, később is feltöltheted a képeket… Na, jó, egy becsekkolás még belefér! :)

Készülj fel! Egyrészt lelkileg sem árt, de utazásnál ez evidens. Viszont otthoni wellness-re is próbálj lelkileg készülni, akár csak annyival, hogy jelzed a folyton nyüzsgő ismerősöknek, hogy egy időszakban nem leszel elérhető, ne haragudjanak. Indoklás nem kell, elég ennyi is.

Akár otthon, akár szállodában töltöd ezt az időt, a felkészülésbe beletartozik a piperék összekészítése. Mindenképp vegyél pár maszkot, ami a bőrtípusodnak megfelel, vagy már próbáltad. Ezt egyébként akkor is felteheted, ha épp szépítőkezeléseken veszel részt, hiszen lefekvés előtt minden plusz jól jön a bőrnek. Emellett a tonikok, szérumok, krémek…stb. növelik a komfortérzeted.

Oldalak

Sztárok
A TV2-nál már volt példa arra, hogy valamelyik műsorhoz egy hatalmas nevet tudtak leszerződtetni. Ilyen volt ugye Gabriela Spanic is.
Sztárok
Bobbi a legendás énekesnőhöz kísértetiesen hasonló módon vesztette életét, mindössze 22 esztendősen, amikor még előtte állt az élet...
Lifestyle
Pillanatokon belül kiderül, hogy tényleg átlagon felüli-e az intelligenciád!