Zsályás orjaleves

Isteni első fogás a különleges ízek kedvelőinek.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Zsályás orjaleves

Hozzávalók:

  • 2 kg orja csont
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • 1 db zeller gumója és zöldje
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag petrezselyem
  • 1 csokor zsálya
  • 1 db burgonya
  • 4 db karfiolrózsa
  • 3 db kelkáposztalevél
  • 5 dkg zöldborsó
  • 10 szem egész bors
  • 3 db gomba
  • 4 ek só
  • 15 dkg ecetes torma

Elkészítés:

  1. A zöldségeket meghámozzuk, a húsos csontot megmossuk.
  2. Egy kisebb edényben főzzük a húst és a forralás után a vizet leöntjük, a húst leöblítjük.
  3. Egy 10-12 L –es fazékba átrakjuk a húst, hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk és nagyon hideg vízzel felöntjük.
  4. Takaréklángon 6-8 órán át főzzük.
  5. Ha elkészült leszűrjük és külön találjuk a zöldségeket a hússal és külön a levest.
  6. Levesbetétnek lehet csigatésztát főzni.
  7. A húshoz ecetes tormát kínálunk.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!