Zsályás orjaleves

Isteni első fogás a különleges ízek kedvelőinek.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Zsályás orjaleves
Hozzávalók:
- 2 kg orja csont
- 4 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db karalábé
- 1 db zeller gumója és zöldje
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomag petrezselyem
- 1 csokor zsálya
- 1 db burgonya
- 4 db karfiolrózsa
- 3 db kelkáposztalevél
- 5 dkg zöldborsó
- 10 szem egész bors
- 3 db gomba
- 4 ek só
- 15 dkg ecetes torma
Elkészítés:
- A zöldségeket meghámozzuk, a húsos csontot megmossuk.
- Egy kisebb edényben főzzük a húst és a forralás után a vizet leöntjük, a húst leöblítjük.
- Egy 10-12 L –es fazékba átrakjuk a húst, hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk és nagyon hideg vízzel felöntjük.
- Takaréklángon 6-8 órán át főzzük.
- Ha elkészült leszűrjük és külön találjuk a zöldségeket a hússal és külön a levest.
- Levesbetétnek lehet csigatésztát főzni.
- A húshoz ecetes tormát kínálunk.