Színes céklasaláta kecskesajttal és dióval

Egészséges, könnyű és laktató - kell ennél több?
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Színes céklasaláta kecskesajttal és dióval
Hozzávalók:
- 1 csomag cékla levele
- 2 db piros cékla
- 1 db sárga cékla
- 1 db márványos cékla
- 2 db mini narancssárga cékla
- 10 dkg kecskesajt
- 5 dkg dió, durvára vágva pirítva
- 3 ek olívaolaj
- 3 szál kakukkfű
- 1 csipet bors
- ½ db citrom leve
Elkészítés:
- A cékla leveleket egy nagy tálra borítjuk, a céklákat meghámozzuk, és egy mandolin vágó segítségével nagyon vékonyra szeleteljük, sózzuk.
- Elkészítjük az öntetet: az olajat, a kakukkfüvet, a borsot, és a citrom levét összekeverjük, ezzel jót átforgatjuk a leszeletelt cékla salátát.
- A cékla levelekre rászórjuk a diót, erre kerülnek a legyalult céklák.
- Megszórjuk kecskesajttal.






























