Színes céklasaláta kecskesajttal és dióval

Egészséges, könnyű és laktató - kell ennél több?

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Színes céklasaláta kecskesajttal és dióval

Hozzávalók:

  • 1 csomag cékla levele
  • 2 db piros cékla
  • 1 db sárga cékla
  • 1 db márványos cékla
  • 2 db mini narancssárga cékla
  • 10 dkg kecskesajt
  • 5 dkg dió, durvára vágva pirítva
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 csipet bors
  • ½ db citrom leve

Elkészítés:

  1. A cékla leveleket egy nagy tálra borítjuk, a céklákat meghámozzuk, és egy mandolin vágó segítségével nagyon vékonyra szeleteljük, sózzuk.
  2. Elkészítjük az öntetet: az olajat, a kakukkfüvet, a borsot, és a citrom levét összekeverjük, ezzel jót átforgatjuk a leszeletelt cékla salátát.
  3. A cékla levelekre rászórjuk a diót, erre kerülnek a legyalult céklák.
  4. Megszórjuk kecskesajttal.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!