Zöldfűszeres bolognai spagetti fészek

Ízletes és mutatós ebédötlet a hétvégére.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Zöldfűszeres bolognai spagetti fészek
Hozzávalók:
- 40 dkg spagetti
- 1 db üveg zöldfűszeres bolognai szósz
- 1 db vöröshagyma
- 1 ek só
- 1 cs mini mozzarella
- 2 ek olívaolaj
- 1 cs friss bazsalikom
Elkészítés:
- Sós vízben a spagettit megfőzzük, leszűrjük.
- Az olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a Maggi szószt és a bazsalikomot, majd pár percig főzzük és a spagettit hozzá keverjük.
- Muffin formába “csavarjuk” a spagettit mintha fészek lenne és a közepébe egy mozarella golyót helyezünk.
- 180 fokon 20 percig sütjük.
Húsgolyó
Hozzávalók:
- 30 dkg darált hús
- 1 g fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 kk só
- 1 cs bors
- 1 kk kakukkfű
- 1 db tojás
- 6 dkg zsemlemorzsa
- 4 ek olaj
- 6 db fekete olajbogyó
- 1 db sárgarépa
Elkészítés:
- 2 ek olajon az apróra vágott hagymát és fokhagymát megdinszteljük, borsozzuk, majd a húshoz keverjük.
- Hozzáadjuk a sót, a tojást, a zsemlemorzsát, és a kakukkfüvet.
- Összegyúrjuk és apró húsgolyókat formázunk belőle.
- 2 ek olajban, folyamatos forgatás mellett aranybarnára sütjük.
- Az olajbogyóból szemeket, a sárgarépából csőrt formázunk.
- A kész “csibe” húsgolyót a megsült spagetti fészkekbe helyezzük.





























