Újhagymás-burgonyás scone

Íme a finom angol pogácsa receptje, ahogy még biztosan nem próbáltad.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Újhagymás-burgonyás scone

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 3 db GoldenBurg főzni való burgonya
  • 3 szál újhagyma
  • 15 dkg sajt
  • 1 dl joghurt
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet cukor
  • só, bors

Elkészítés:

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a sütőport, kevés borsot. Összekeverjük, majd az egészet a vajjal összemorzsoljuk.
  2. A lisztes keverékhez adjuk a joghurtot, a tojást, a főtt és összetört burgonyát a reszelt sajtot és az apróra vágott újhagymát.
  3. A tésztát összenyomkodjuk. Fontos, hogy ne gyúrjuk simára. 10 percre a hűtőbe tesszük.
  4. Ezután a tésztát egy jól kilisztezett felületen nagyjából 3 cm vastag téglalap formára nyújtjuk, és 3-4 cm oldalhosszúságú háromszögeket vágunk belőle. (Pogácsaszaggatóval is szaggathatod)
  5. Az így kapott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálalás:

A kész angol pogácsákat újhagymával megszórva tálaljuk.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

  • 1
  • 2