A tökéletes vasárnapi ebéd: tagliatelle fehérbormártással és sült pisztránggal

Ha szeretnéd megadni a módját a vasárnapi ebédnek, akkor mindenképp érdemes elkészítened ezt a különleges fogást.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Tagliatelle fehérbormártással és sült pisztránggal

Hozzávalók:

Pisztráng:

  • 2 db pisztráng egészben
  • 1 kk só
  • 1 csipet bors
  • 1 db citrom
  • 1 csokor kapor
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj

Tagliatelle:

  • 0,5 kg tagliatelle tészta

Fehérbor mártás:

  • 3 dl száraz fehérbor
  • 1 ek vaj
  • 3 dl tejszín
  • 2 fej mogyoróhagyma
  • 3 dl a tészta vizéből
  • 1 kk só
  • 1 csipet bors
  • 2 ek barnacukor

Elkészítés:

Pisztráng:

  1. A pisztrángokat kívül-belül sózzuk, borsozzuk, és beirdaljuk mindkét oldalát.
  2. A belsejébe szeleteljük a citromot, a kaprot, a fokhagymából durvára vágva teszünk a belsejébe is, és ahol beirdaltuk a pisztrángot oda is.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd meglocsoljuk az olívaolajjal.
  4. 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.

Tagliatelle tészta:

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük, de csak fél keményre.
  2. Amikor leszűrjük a főzővízből félreteszünk kb. 3 dl mennyiséget, mert ez kelleni fog a fehérbor mártáshoz.

Fehérbormártás:

  1. A vajat megolvasztjuk, és az apróra vágott hagymát ledinszteljük rajta, borsozzuk, és hozzáöntjük a bort.
  2. Addig forraljuk, amíg a fele el nem fő, majd felöntjük a tésztának a levével, ezt felforraljuk, és sózzuk, ha még szükséges majd felöntjük a tejszínnel.

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Fotó: Komáromi Annamária

Oldalak

  • 1
  • 2