Sütőtökös juhtúrós krémes pirítós

A még ősziesebb ízvilág kedvéért szórjuk meg a pirítós tetejét tökmaggal is.


A még ősziesebb ízvilág kedvéért szórjuk meg a pirítós tetejét tökmaggal is.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Sütőtökös juhtúrós krémes pirítós

Hozzávalók:

  • 25 dkg Kenyér
  • 10 dkg Juhtúró
  • 10 dkg Tehéntúró
  • 5 dkg 20%-os Tejföl
  • 1 db kisebb Sütőtök
  • 1 ek Olívaolaj
  • 2 szál Kakukkfű

Elkészítés:

  1. A sütőtököt feldaraboljuk, 180 fokon kb. 45-50 perc alatt puhára sütjük.
  2. A túrókat és a tejfölt összekeverjük, majd a kenyeret felszeleteljük, és mindkét oldalát megpirítjuk, majd megkenjük a túrós krémmel.
  3. Amikor elkészült a sütőtök, óvatosan kivágjuk a héjából, majd apróbb kockákra daraboljuk.
  4. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és magas hőfokon megpirítjuk a kockákat, majd mellé dobjuk a kakukkfüvet is.
  5. Amikor a sütőtök kockák elkészültek, rászórjuk a pirítósunk tetejére, majd
  6. friss kakukkfűvel ízlés szerint díszítjük.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!